Szabadon engedték a két hete letartóztatott Szikra aktivistát

Megosztom

Jámbor András

Újabb bizonyítékok elemzése alapján kiengedték a Szikra Mozgalom lassan két hete előzetes letartóztatásban lévő tagját! A Bíróság belátta, hogy az eddig felmerült, a gyanúsításhoz használt bizonyítékok nem elég erősek ahhoz, hogy az elfogott aktivistát benntartsák, úgyhogy mostantól szabadlábon védekezhet.

Úgy tűnik, egy Facebook like, illetve egy gyanúsnak tűnő kabát és sál mégsem elég ahhoz, hogy hosszú távon megfosszanak valakit a szabadságától.

Az elmúlt hetekben szélsőjobboldali portálok magánszemélyek személyes adatait publikálták uszítás céljából, illetve méltatlanul és megalapozatlanul indítottak lejáratókampányt ellenem és a Szikra Mozgalom ellen. Üzenjük az ebben szerepet vállaló média platformoknak, jogi útra fogjuk terelni azt, hogy az ártatlanság vélelmét figyelmen kívül hagyva megpróbáltak méltatlan módon lejáratni valakit.

A rendőrség február 24-i közleménye alapján újabb körözési parancsot adtak ki további gyanúsítottak ellen. A Szikra Mozgalommal továbbra is elhatárolódunk minden erőszakos tevékenységtől, és bízunk benne, hogy mihamarabb felelősségre vonják a bűncselekmények tényleges elkövetőit.

Ha pedig bebizonyosodott, hogy a hatalom meghurcolt egy ártatlan aktivistát, miközben passzívan nézte a szélsőjobboldali fenyegetéseket és uszítást, akkor politikai és morális elégtételt fogunk venni. Nem tűrjük az erőszakot.

Eddig Jámbor András Facebook bejegyzése, de érdemes meglesni a kommentek „sok színűségét

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük