Kerületi közélet — 2022.09.13. at 14:47

Polgári engedetlenség Jelky szakgimnázium

Jámbor András

A Rákóczi téri Jelky szakgimnázium tanárai álltak ki ma reggel a sztrájk miatt megfenyegetett társaik mellett.

Egészen elképesztő, hogy miután a kormányzat ellehetetlenítette a sztrájkjogot, arra kényszeríti a tanárokat, hogy polgári enegedetlenséggel mondják el véleményüket az oktatási rendszerről, még meg is büntetik őket!

Pedig vannak hibák a rendszerben amik javításra szorulnak, óriási a tanárhiány, és bődületesen alacsonyak a fizetések. Az pedig egy vicc, hogy nincs pénz a béremelésre, hiszen alig 2 hónapja adott plusz 70 milliárdot a kormány Rogán propagandájára, és a titkosszolgálatokra. Csak ebből 10%-kal lehetne emelni a tanárok bérét.

Józsefvárosi közélet Józsefváros közéleti magazinja

 • Polgári engedetlenség Jelky szakgimnázium
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.13. at 12:49

  Jámbor András A Rákóczi téri Jelky szakgimnázium tanárai álltak ki ma reggel a sztrájk miatt megfenyegetett társaik mellett. Egészen elképesztő, hogy miután a kormányzat ellehetetlenítette a sztrájkjogot, arra kényszeríti a tanárokat, hogy polgári enegedetlenséggel mondják el véleményüket az oktatási rendszerről, még meg is büntetik őket! Pedig vannak hibák a rendszerben amik javításra szorulnak, óriási a tanárhiány, és bődületesen alacsonyak a The post Polgári engedetlenség Jelky szakgimnázium appeared first on Józsefvárosi közélet.

 • Kiállítás az Art Salon Contemporary-ban
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.06. at 13:34

  A kiállítás négy művész részvételével, egy nemzetközi együttműködéseként valósult meg itt az Art Salon Contemporary-ban. Ennek a helynek kifejezett küldetése, hogy Budapest egyik legizgalmasabb szegletében, a multikulturalizmus élő helyszínén, olyan csoportos kiállítások jöjjenek létre, melyek alkalmasak a tartalmas párbeszédek inspirálására, a helyi kezdeményezések nemzetközi kontextusba helyezésére . Kim Goldberg az USA-ból, Zsófia Farkas Magyarországról, David Stuart Sutherland brit és Tomasz Piars The post Kiállítás az Art Salon Contemporary-ban appeared first on Józsefvárosi közélet.

 • Parkolás – mennyi lesz az annyi a kerületben
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.04. at 13:15

  A jelenlegi bonyolult, átláthatatlan, összesen 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, 4 zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat. A változásokhoz kapcsolódóan megváltoznak az ún. “mobilbehívó zónák”, azaz a parkolási automatán feltüntetett, a parkoláshoz használható számok, kérjük, fokozottan ügyeljenek erre és ellenőrizzék, hogy a megfelelő behívót használták-e a parkoláshoz. 3081 (600 Ft/óra, 08.00-22.00) Múzeum krt- Rákóczi út- The post Parkolás – mennyi lesz az annyi a kerületben appeared first on Józsefvárosi közélet.

 • Az MKIF 1237 kilométer meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását veszi át a Magyar Közúttól
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.01. at 10:10

  A Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. szeptember elsején 1237 kilométer meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását veszi át a Magyar Közút Nonprofit Zrt.-től  – közölte az MKFI csütörtökön az MTI-vel.     A társaság a koncessziót a magyar állam által kiírt nyílt uniós pályázaton nyerte el, ennek értelmében az MKIF Zrt. üzemeltetésébe kerülnek az M1-es és az M7-es autópálya M0 és az országhatár The post Az MKIF 1237 kilométer meglévő gyorsforgalmi út üzemeltetését és fenntartását veszi át a Magyar Közúttól appeared first on Józsefvárosi közélet.

 • Önkormányzati bérlakásokat újít fel Józsefváros
  by jozsefvarosmagazin on 2022.08.31. at 18:58

  Augusztus végén Zsidi Lajos a JGK Zrt. beruházási és mérnöki irodájának vezetőjével Pikó András polgármester, Rádai Dániel alpolgármester, valamint Borbás Gabriella a Kerületgazdálkodási ügyosztály ügyosztályvezetője megtekintett négy felújítás alatt álló lakást a Bauer Sándor, a Nagy Fuvaros, a József és a Tolnai Lajos utcákban. A felújítási közbeszerzések kiírásánál az önkormányzat több részre osztotta a „lakáscsomagot”, hogy kisebb cégek is versenybe The post Önkormányzati bérlakásokat újít fel Józsefváros appeared first on Józsefvárosi közélet.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x