Polgári engedetlenség Jelky szakgimnázium

Megosztom

Jámbor András

A Rákóczi téri Jelky szakgimnázium tanárai álltak ki ma reggel a sztrájk miatt megfenyegetett társaik mellett.

Egészen elképesztő, hogy miután a kormányzat ellehetetlenítette a sztrájkjogot, arra kényszeríti a tanárokat, hogy polgári enegedetlenséggel mondják el véleményüket az oktatási rendszerről, még meg is büntetik őket!

Pedig vannak hibák a rendszerben amik javításra szorulnak, óriási a tanárhiány, és bődületesen alacsonyak a fizetések. Az pedig egy vicc, hogy nincs pénz a béremelésre, hiszen alig 2 hónapja adott plusz 70 milliárdot a kormány Rogán propagandájára, és a titkosszolgálatokra. Csak ebből 10%-kal lehetne emelni a tanárok bérét.

Józsefvárosi magazin VIII. kerület Józsefváros közéleti magazinja

 • Pikó András is meglépte
  by jozsefvarosmagazin on 2024.02.20. at 22:54

  Jó néhány kerületben a belvárosban külön parkolókat jelöltek ki az ott lakóknak este 6-tól reggel 7 óráig bezárólag. A kijelölt helyeken estétől reggelig csak helyiek parkolhatnak – ezeket nevezik Kizárólagos The post Pikó András is meglépte appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás
  on 2024.02.19. at 16:26

  A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is a XXI. kerületben indul az első lomkihelyezési időszak február 11-el. A pontos körzetekről, a kihelyezés módjáról és kihelyezhető hulladékokról az FKF oldalán lehet The post A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • Magyar Péter tovább lépett
  on 2024.02.17. at 13:32

  Várható volt azok számára, akik többet és mélyebben foglalkoznak a belpolitikai helyzettel, mint mondjuk Béla bácsi a kertjében permetezés közben. Magyar Péter tovább lépett és felfelé mutogat. Ahogy kell. Mert The post Magyar Péter tovább lépett appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • Budapest bérlet: minden marad, sőt!
  on 2024.01.29. at 19:02

  Az utasok számára minden eddiginél egyszerűbbé és olcsóbbá válik a közösségi közlekedés. A Budapest-bérlet eddig is érvényes konstrukciója sértetlenül megmarad, de mellette a Pest vármegyei havi bérlettel és a havi The post Budapest bérlet: minden marad, sőt! appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

 • Az eredeti olasz pizza
  on 2024.01.24. at 18:04

  Az eredeti olasz pizza egy kulináris műalkotás, amelynek gyökerei az ókori Mediterráneumig nyúlnak vissza. A modern pizza, amint azt ma ismerjük, Nápolyban alakult ki a 18. században. Az igazi nápolyi The post Az eredeti olasz pizza appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük