Kerületi közélet — 2022.08.05. at 13:07

Rákosmente – Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexumot adtak át

Gergely Bálint

Kerületünk vadiúj, Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexuma használatba állt, hivatalos megnyitója szeptember 24-én lesz.

Egy ilyen kaliberű épület rengeteg lehetőséget jelenthet egy olyan kerületnek, mint Rákosmente, azonban megannyi veszélyt is rejt.

Megfelelő kezekben, kerületvezetéssel igazán üde színfolttá válhatna közösségi életünkben, kultúrát, végtelen sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosíthatna a helyiek számára.

A hozzáértő vezetés azonban hiánycikk Rákosmente élén jelenleg. Ezért mindenkit szeretnék biztatni, hogy használja ki a komplexum adta lehetőségeket! Váltsunk jegyet az eseményekre, vegyünk részt a rendezvényeken, szervezzük oda programjainkat, hátha így nem viszi csődbe Rákosmentét a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont.

Ez a kerület a miénk, rákosmentieké. A kerületi elit hibáin jelenleg nem tudunk változtatni, de kiállhatunk egymásért és megvédhetjük közös értékeinket, kerületünk működőképességét!

A hozzáértő vezetés hiánycikk Rákosmente élén.

Ha nem így lenne, akkor a gyenge kerületi költségvetést nem terhelnék egy évi többszázmilliós fenntartási költséggel.

Ha nem így lenne, akkor nem a legtúlterheltebb szakaszra tennének egy ilyen kategóriájú fejlesztést, hanem átgondolt városfejlesztési koncepció mentén, logikus prioritási sorrendben épülnének az új objektumok.

A kerületi kassza véges. Többek között a háziorvosi ellátás, óvodai ellátás fejlesztései elől ment el a pénz. Én ezért fogom használni sportkomplexumot, hogy a Rákosmentiek közös pénztárcájának terheit könnyítsem és erre bíztatok mindenkit!

Fénykép forrás: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont – RSR

Ki volt Riz Levente?

Riz Levente (Budapest, 1974. december 2. – Budapest, 2019. szeptember 19.) magyar politológus, történész, politikus, 2006-tól 2019-ig Budapest XVII. kerülete (Rákosmente) polgármestere, 2010–2014 között országgyűlési képviselő.

Középiskolai tanulmányait a XVII. kerületi egykori Fürst Sándor (ma Balassi Bálint) Gimnáziumban végezte. Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karon (ELTE BTK) folytatta, ahol történelem, politológia és összehasonlító irodalomtudomány szakon szerzett diplomát. Nem sokkal később letette a közigazgatási alapvizsgát, majd a közigazgatási szakvizsgát is.

Pályafutása
1997-től dolgozott a Fideszben. Előbb mint a parlamenti frakció szakértője, majd 1998–2002 között az Oktatási Minisztériumban mint miniszteri tanácsadó. Közben a Fidesz elnöki kabinetjének munkatársa is volt egy ideig. 2002-től a frakció oktatási szakértőjeként tevékenykedett. A XVII. kerületi Fidesz-csoportnak 2005-től volt elnöke.

A 2006-os önkormányzati választáson 53,92%-os részvételi arány mellett, 15 763 szavazattal megválasztották a kerület polgármesterévé az azt 2002 óta irányító Hoffmann Attilával (MSZP-SZDSZ) szemben, aki alig több, mint 300 szavazattal maradt alul. Riz egyúttal a Fidesz fővárosi listáján bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe is.

A 2010-es országgyűlési választáson a Fidesz jelöltjeként a budapesti 25. választókerületben egyéniben induló Riz már az első fordulóban elnyerte a mandátumot, 56,84%-os támogatottsággal. Az őszi önkormányzati választáson több mint kétharmados arányban választották újra kerületi polgármesternek,és ezt a pozíciót a 2014-es választáson is megőrizte.

1997 és 2009 között a rákoskeresztúri Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanáraként is dolgozott.

 1. augusztus 13-án Riz Levente bejelentette, hogy egészségügyi okok miatt nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson. Egy hónap múlva, szeptember 19-én elhunyt.
Riz Levente emlékére gyújtott gyertyák Rákosmente városházának lépcsőjén
 1. szeptember 30-án kísérték utolsó útjára a pestszentlőrinci temetőben, ahol katolikus szertartás szerint búcsúztatták. A búcsúztatók között volt többek között Tarlós István Budapest főpolgármestere is. A 2019-es önkormányzati választást Horváth Tamás fideszes alpolgármester nyerte a választást Budapest XVII. kerületében, így ő lett az utóda.

Rákosmente Magazin Hírek XVII. kerület – A Mi kerületünk

 • VEZESSÉK BE A CSALÁDI ENERGIAHATÉKONYSÁGI KEDVEZMÉNYT!
  by Arold Péter on 2022.08.11. at 12:13

  Környei Balázs András – Momentum A Fidesz hazudott az embereknek és mindenkit átvert azzal, hogy a rezsicsökkentés fenntartható. Ehelyett most rezsinövelést akaszt mindenki nyakába. A rezsicsökkentés hazug ígérete és ámítás helyett az emberek megoldást várnak, amivel el tudják kerülni a hatalmas rezsiszámlákat. Momentum javaslata az, hogy aki vállalja, hogy a jövőben energetikai korszerűsítést hajt végre, előre kapjon állami támogatást a The post VEZESSÉK BE A CSALÁDI ENERGIAHATÉKONYSÁGI KEDVEZMÉNYT! appeared first on Rákosmente Magazin.

 • Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexumot adnak át a kerületben szeptember 24-én
  by rakosmente on 2022.08.11. at 12:07

  Gergely Bálint Kerületünk vadiúj, Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexuma használatba állt, hivatalos megnyitója szeptember 24-én lesz. Egy ilyen kaliberű épület rengeteg lehetőséget jelenthet egy olyan kerületnek, mint Rákosmente, azonban megannyi veszélyt is rejt. Megfelelő kezekben, kerületvezetéssel igazán üde színfolttá válhatna közösségi életünkben, kultúrát, végtelen sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosíthatna a helyiek számára. A hozzáértő vezetés azonban hiánycikk Rákosmente élén jelenleg. The post Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexumot adnak át a kerületben szeptember 24-én appeared first on Rákosmente Magazin.

 • Szilárd megígérte, utánanéz
  by Arold Péter on 2022.08.04. at 10:57

  Arold Péter A Mol kijátssza a kormány döntését és inkább legyártat kisebb gázpalackokat csak, hogy drágábban adhassa a PB gázt. Eddig a 11.5 kilogrammos gáztöltetű PB palack volt leginkább forgalomban Magyarországon és éppen ezért a kormány erre biztosította a rezsicsökkentés lehetőségét. A Mol ennek ellenére úgy döntött, hogy ezt a típusú palackot kivezeti a rezsi csökkentett árkategóriából és helyette a The post Szilárd megígérte, utánanéz appeared first on Rákosmente Magazin.

 • Hogyan terjed a kormány propaganda a Facebookon
  by rakosmente on 2022.08.03. at 19:15

  Több mint 6 éve működteti kiterjedt hálózatát egy ismeretlen hátterű hírgyár a Facebookon. Hogyan befolyásolja a döntéseidet a kormány? Ugyanazokat a cikkeket osztja pár másodperces különbséggel a Titkolt hírek, a Keresztény konzervatívok, az Orbán Viktort támogatom és számos más oldal a közösségi médián.  A Lakmusz próbálta felderíteni, hogy milyen háttérrel dolgoznak azok a Facebook csoportok, amelyek a kormány ideológiájának a The post Hogyan terjed a kormány propaganda a Facebookon appeared first on Rákosmente Magazin.

 • Átadták a megújult kosárpályát a Szabad május téren
  by rakosmente on 2022.08.03. at 11:50

  Az átadón részt vett Horváth Tamás polgármester, dr. Bakos András alpolgármester és dr. Bényi Zsolt, Rákoshegy önkormányzati képviselője. A kivitelező részéről megjelent Bíró Tamás, a Prémium Pázsit ügyvezetője és Eszenyi Dénes projektmenedzser, az újpesti focicsapat egykori csatára. „A megújított kosárpálya része annak az önkormányzati programnak, melynek keretében több éve újítjuk fel a kerületeinkben található köztéri sportpályákat. Tavaly a Helikopter lakóparkban The post Átadták a megújult kosárpályát a Szabad május téren appeared first on Rákosmente Magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x