Rákosmente – Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexumot adtak át

Gergely Bálint

Kerületünk vadiúj, Riz Levente nevével fémjelzett sporkomplexuma használatba állt, hivatalos megnyitója szeptember 24-én lesz.

Egy ilyen kaliberű épület rengeteg lehetőséget jelenthet egy olyan kerületnek, mint Rákosmente, azonban megannyi veszélyt is rejt.

Megfelelő kezekben, kerületvezetéssel igazán üde színfolttá válhatna közösségi életünkben, kultúrát, végtelen sportolási és kikapcsolódási lehetőséget biztosíthatna a helyiek számára.

A hozzáértő vezetés azonban hiánycikk Rákosmente élén jelenleg. Ezért mindenkit szeretnék biztatni, hogy használja ki a komplexum adta lehetőségeket! Váltsunk jegyet az eseményekre, vegyünk részt a rendezvényeken, szervezzük oda programjainkat, hátha így nem viszi csődbe Rákosmentét a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont.

Ez a kerület a miénk, rákosmentieké. A kerületi elit hibáin jelenleg nem tudunk változtatni, de kiállhatunk egymásért és megvédhetjük közös értékeinket, kerületünk működőképességét!

A hozzáértő vezetés hiánycikk Rákosmente élén.

Ha nem így lenne, akkor a gyenge kerületi költségvetést nem terhelnék egy évi többszázmilliós fenntartási költséggel.

Ha nem így lenne, akkor nem a legtúlterheltebb szakaszra tennének egy ilyen kategóriájú fejlesztést, hanem átgondolt városfejlesztési koncepció mentén, logikus prioritási sorrendben épülnének az új objektumok.

A kerületi kassza véges. Többek között a háziorvosi ellátás, óvodai ellátás fejlesztései elől ment el a pénz. Én ezért fogom használni sportkomplexumot, hogy a Rákosmentiek közös pénztárcájának terheit könnyítsem és erre bíztatok mindenkit!

Fénykép forrás: Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont – RSR

Ki volt Riz Levente?

Riz Levente (Budapest, 1974. december 2. – Budapest, 2019. szeptember 19.) magyar politológus, történész, politikus, 2006-tól 2019-ig Budapest XVII. kerülete (Rákosmente) polgármestere, 2010–2014 között országgyűlési képviselő.

Középiskolai tanulmányait a XVII. kerületi egykori Fürst Sándor (ma Balassi Bálint) Gimnáziumban végezte. Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karon (ELTE BTK) folytatta, ahol történelem, politológia és összehasonlító irodalomtudomány szakon szerzett diplomát. Nem sokkal később letette a közigazgatási alapvizsgát, majd a közigazgatási szakvizsgát is.

Pályafutása
1997-től dolgozott a Fideszben. Előbb mint a parlamenti frakció szakértője, majd 1998–2002 között az Oktatási Minisztériumban mint miniszteri tanácsadó. Közben a Fidesz elnöki kabinetjének munkatársa is volt egy ideig. 2002-től a frakció oktatási szakértőjeként tevékenykedett. A XVII. kerületi Fidesz-csoportnak 2005-től volt elnöke.

A 2006-os önkormányzati választáson 53,92%-os részvételi arány mellett, 15 763 szavazattal megválasztották a kerület polgármesterévé az azt 2002 óta irányító Hoffmann Attilával (MSZP-SZDSZ) szemben, aki alig több, mint 300 szavazattal maradt alul. Riz egyúttal a Fidesz fővárosi listáján bejutott a Fővárosi Közgyűlésbe is.

A 2010-es országgyűlési választáson a Fidesz jelöltjeként a budapesti 25. választókerületben egyéniben induló Riz már az első fordulóban elnyerte a mandátumot, 56,84%-os támogatottsággal. Az őszi önkormányzati választáson több mint kétharmados arányban választották újra kerületi polgármesternek,és ezt a pozíciót a 2014-es választáson is megőrizte.

1997 és 2009 között a rákoskeresztúri Pál Apostol Katolikus Általános Iskola és Gimnázium tanáraként is dolgozott.

 1. augusztus 13-án Riz Levente bejelentette, hogy egészségügyi okok miatt nem indul újra a 2019-es önkormányzati választáson. Egy hónap múlva, szeptember 19-én elhunyt.
Riz Levente emlékére gyújtott gyertyák Rákosmente városházának lépcsőjén
 1. szeptember 30-án kísérték utolsó útjára a pestszentlőrinci temetőben, ahol katolikus szertartás szerint búcsúztatták. A búcsúztatók között volt többek között Tarlós István Budapest főpolgármestere is. A 2019-es önkormányzati választást Horváth Tamás fideszes alpolgármester nyerte a választást Budapest XVII. kerületében, így ő lett az utóda.

Rákosmente Magazinja Rákosmente közéleti magazinja

 • Sokáig maradnak börtönben a trafik kirablásáért
  by rakosmente on 2022.11.07. at 22:09

  Az ítélet szerint a vádlottak először 2018 júniusában, majd 2018 augusztusában is kirabolták ugyanazt a rákoskeresztúri dohányboltot. A Pesti Központi Kerületi Bíróság elsőfokú ítéletet hirdetett egy fegyveresen elkövetett rablás bűntette és más bűncselekmények miatt indult büntetőügyben, amelyben két férfit 11 év 6 hónap, illetve 8 év fegyházbüntetésre, továbbá 12 év, illetve 8 év közügyektől eltiltásra ítélt. Ezen felül az I. The post Sokáig maradnak börtönben a trafik kirablásáért appeared first on Rákosmente Magazinja.

 • Átadták a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontot Rákosmentén
  by rakosmente on 2022.09.24. at 21:16

  A Riz Levente Sport- és Rendezvényközpont (RSR) a megnyitó ünnepség napján Budapesten, a XVII. kerületi Pesti úton 2022. szeptember 24-én. A több mint 11 milliárd forintos kormányzati forrásból a Néppark szomszédságában megépült, 6000 négyzetméteres, kétszintes sport- és rendezvényközpont minden igényt kielégítő, és generációkon át nyújt majd lehetőséget a Rákosmentén élőknek a sportolásra, kulturális események megtekintésére és a találkozásra. MTI/Szigetváry Zsolt The post Átadták a Riz Levente Sport- és Rendezvényközpontot Rákosmentén appeared first on Rákosmente Magazinja.

 • A rendőrök mentették meg a nagyobb tragédiától
  by rakosmente on 2022.09.12. at 13:44

  Menekülésre fogta a sofőr miután igazoltatásra emeltek ki a forgalomból Kőbányán. A XVIII. kerületben kötött ki pechjére pont a vasúti síneken az üldözés után. A nagyobb tragédiától a rendőrök mentették meg. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nagy gázzal elhajtott. The post A rendőrök mentették meg a nagyobb tragédiától appeared first on Rákosmente Magazinja.

 • Idén is folytatódik a Rákoskerti Útjavítási Program
  by rakosmente on 2022.09.07. at 22:16

  A kerületrészi útjavítási program égisze alatt újabb rákoskerti utcák korszerűsítése fejeződött be. Ezúttal a Pányva, Pásztortűz, valamint Bögöte utcákban történtek kátyúzást, illetve a pályaszerkezet cseréjét egyaránt magukba foglaló munkálatok a 2021-ben indított kezdeményezés keretében. The post Idén is folytatódik a Rákoskerti Útjavítási Program appeared first on Rákosmente Magazinja.

 • Keresi a rendőrség
  by Arold Péter on 2022.09.07. at 10:08

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság XVII. Kerületi Rendőrkapitánysága 01170/392/2022. bűnügyi számon közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett gyanúja miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint 2022. április 4-én 13 óra 30 perc körül Rákosmente egyik buszmegállójában egy férfi szidalmazni kezdett két jegyellenőrt, majd az egyiket megütötte,  mert korábban leszállították a buszról, ahol jegy nélkül utazott. A bántalmazott ellenőr könnyű sérülést szenvedett. A The post Keresi a rendőrség appeared first on Rákosmente Magazinja.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments