A magyar kormány a Facebook oldalán terjeszt egy grafikont

Megosztom

Ez terelés. Ugyanis a rezsi csökkentett árra vonatkozik és az is csak 144 köbméteréig. Bizonyított, hogy a lakosság fele érintett lesz a 740 forintos árban a 144 köbméter felett.

A kormány hazudik.

Míg eddig azt mondta, még egy hónappal ez előtt is belehazudta a képünkbe, hogy ha van gáz, van rezsicsökkentés és van gáz, mert előnyös szerződést kötöttünk az orosz gázra – ordas nagy másik hazugság. Németországban 540 forint egy köbméter gáz. Egy átlagos fogyasztás gázkonvektorok esetén is 200 köbméter felett van, jó esetben.

Tehát nem ördöngösség kiszámolni, hogy ha 210 köbméter gázt fogunk elfogyasztani egy téli hónapban minimum, 48 ezer forintul többet fogunk fizetni az általutak „kikalkulált” átlag feletti gázért, plusz. Tehát. Ha 144 köbméter elfogyasztunk a kedvezményesből köbméterenként 102 forintért, akkor havonta 62 700 forint lesz egy adott téli hónapban. Ebből a kedvezményes áron számolt gáz 14 688. Ft.

Az, hogy a téli hónapokban – ki tudja, hogy az náluk melyik hónap – a havi fogyasztást felemelik 300 egynéhány köbméterre és arra a kedvezményes jár, de a többi hónapban ez csak 18 köbméter lesz, nem biztos, hogy éves szinten segít.

Hazudnak, hazudnak, hazudnak.

Én egyet biztosan tudok. A havi diktálás egy esetben hoz könnyebbséget. Ha tavasztól őszig egy kurva köbmétert nem fogyasztasz és ezért nincs mit diktálni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük