Kerületi közélet — 2022.08.02. at 16:25

Új igazgató a Bajcsy élén

Hétfőtől Óváry Csaba neurológus a budapesti Bajcsy-Zsilinszky Kórház főigazgatója.

    Az egészségügyi intézmény az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében idézte az új főigazgatót, aki azt hangsúlyozta: a kórház lakossággal kialakított kapcsolatát, valamint a járóbeteg- és fekvőbeteg-ellátás közötti szoros együttműködést kívánja a legújabb digitális megoldásokkal még tovább erősíteni.
    Óváry Csaba 1994-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen szerezte orvosi diplomáját, 2000-ben szakvizsgázott neurológiából. 2008-2010-ben a balassagyarmati Kenessey Albert Kórház- és Rendelőintézet orvosigazgatója, 2012-2014-ben az Országos Idegtudományi Intézet szakmai igazgatója, ezután 2018-ig az ekkor már Országos Klinikai Idegtudományi Intézet orvosigazgatója, 2018-2021-ban pedig főigazgatója volt. A Bajcsy-Zsilinszky Kórház élére a visegrádi Szent Kozma és Damján Rehabilitációs Szakkórház és Gyógyfürdő főigazgatói székéből érkezik – írták.
    Kiemelt szakterületei közé tartozik a stroke-epidemiológia, a stroke-ellátás szervezése és az egészségügyi menedzsment. Jelenleg az Egészségügyi Szakmai Kollégiumok Neurológiai Tagozatának elnöke, valamint a Magyar Stroke Társaság alelnöke – olvasható a közleményben.

Kőbánya közélet Kőbánya közéleti magazinja

 • Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza
  by kobanya on 2022.09.22. at 17:42

  Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza, tisztelegve az 1872-ben Ecséden született gyógyszerész, gyáralapító emléke előtt. Az utcát, valamint a Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából emelt emlékművet D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke és Orbán A Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A vihar a kerületet sem kímélte
  by kobanya on 2022.09.15. at 18:44

  Hatalmas letört faágak, kicsavart fák kísérték végig Kőbányán is a komoly károkat okozó vihart. A A vihar a kerületet sem kímélte bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt
  by kobanya on 2022.09.12. at 13:42

  Menekülésre fogta a sofőr miután igazoltatásra emeltek ki a forgalomból Kőbányán. A XVIII. kerületben kötött ki, pechjére pont a vasúti síneken az üldözés után. A nagyobb tragédiától a rendőrök mentették meg. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki A Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit
  by kobanya on 2022.09.04. at 10:10

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. augusztus 21-én 18 óra 30 perc körül egy kőbányai élelmiszerboltból ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát. A feltételezett elkövetőről felvétel készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy A A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Kőbányán is ingyen cseréli az ablakot az Airport?
  by kobanya on 2022.09.04. at 09:49

  Mintegy 1,2 milliárd forint értékben indított lakossági zajvédelmi programot szeptember 1-jén a Budapest Airport – írja az MTI.  A programban a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér közelében élők zajterhelésének csökkentését segítik a Budapest Airport Szomszédjaiért Alapítványon keresztül. A három évre rendelkezésére álló 1,2 milliárd forintból az érintettek pótlólagos ablakszigetelést, ablakcserét kaphatnak, A Kőbányán is ingyen cseréli az ablakot az Airport? bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x