Miért fontos több forrásból informálódni?

Megosztom

Surányi György aki két alkalommal is vezette a Magyar Nemzeti Bankot adott interjút Friderikusz Sándornak, aki szokása szerint olyan kérdéseket is feltett, amire nehéz volt nem igennel, vagy nemmel válaszolni.

Surányi gyakorlatilag tételesen cáfolta az Orbán kormány gazdasági szakembereinek, kijelentéseit, rávilágított arra, hogy gyakorlatilag a magyar kormány hazudik.

Hazudik a rezsicsökkentésről, a kamatról, az inflációról. Mindenről.

A forint helyzetéről Surányi azt mondja:

nem igaz, hogy a forint árfolyamának máshogyan kellene alakulnia, mint a régió többi valutájának.

És bár a magyar kormány szűnni nem akaró rezsicsökkentéssel (a műsor készítésekor még javában csökkentés volt) és az egyes termékekre kivetett árstoppal próbál a lakosság kedvébe járni, de mindezeknek az árát is természetesen mi, emberek fizetjük meg, csak némi kerülővel.

Komoly infláció gerjesztő folyamat, az is hogy

2020-ig évente 3-4-5 milliárd eurónyi támogatást kaptunk az Európai Uniótól, ezt nem a piacon adta el a kormány, hanem az MNB-nél váltotta forintra.

Friderikusz Sándor 2014-ben az akkor futó műsorába egy, az Élet és Irodalomban akkor megjelent cikke nyomán meghívta Békesi László közgazdászt, egyetemi tanárt. És bár az a beszélgetés nyolc éve készült, de olyan, mintha ezekben a napokban rögzítettük volna: Békesi László tulajdonképpen minden olyan gazdasági és pénzügyi jelenséget megjósolt, amelyeknek manapság az elszenvedői vagyunk. A Surányi Györggyel frissen készült interjú és ez a 2014-ben készült beszélgetés Békés Lászlóval, szinte felelget egymásra.

Most mindkét videó egyszerre nézhető meg nálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük