Futóverseny miatta közlekedési változások

Megosztom

Szombaton este és éjjel rendezik a Generali Night Run Budapest futóversenyt a Várkert Bazár környékén, ezért közlekedési változásokra kell készülni – tudatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szerdán az MTI-vel.

    A közlekedési vállalat közleménye szerint szombat reggel  6 órától vasárnap hajnalig lezárják a Lánchíd utcát; szombat 14 órától vasárnap hajnalig lezárják a Várkert rakpartot; szombaton 18 óra és vasárnap hajnali 1 óra között teljesen lezárják a Palota utat, a Hunyadi János utat és az Alagutat, valamint részlegesen korlátozzák a Dísz tér és a Clark Ádám tér forgalmát is.
    A közösségi közlekedést érintő változásokról azt írták, hogy a 19-es villamos szombaton 14 órától üzemzárásig két szakaszon, a Bécsi út-Vörösvári út és a Batthyány tér, illetve a Kelenföld vasútállomás és a Döbrentei tér között közlekedik.
      A 41-es villamos (és az N19-es nosztalgia villamos) szombaton 14.00-tól üzemzárásig módosított útvonalon, a Krisztina körúton át jár a Széll Kálmán tér érintésével.
    A 105-ös busz szombaton egész nap módosított útvonalon, a Lánchíd utca helyett az Attila úton, illetve a Krisztina körúton jár, nem érinti a Várkert bazár és a Clark Ádám tér megállókat.
    A 109-es busz szombaton 14.00 és 18.00 között meghosszabbított útvonalon, a Batthyány tér helyett a Clark Ádám térig jár – sorolták a közleményben.
    Hozzátették, hogy a 16-os busz szombaton 18.00-tól üzemzárásig nem jár, helyette a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között a sűrűbben közlekedő 16A buszokkal lehet utazni.
    A 916-os éjszakai busz egész éjjel rövidített útvonalon, a Széll Kálmán tér és a Dísz tér között jár.
    A 990-es busz vasárnap 1.00-ig módosított útvonalon jár, nem érinti a Halász utca, a Clark Ádám tér és a Várkert Bazár megállókat. A Batthyány téren a Normafa felé a 39-es busz megállójában állnak meg a buszok. A busz 1.00 óra után a Lánchíd utca helyett az Attila út-Alagút terelt útvonalon jár, nem érinti a Várkert bazár megállópárt – áll a BKK közleményében.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük