Kerületi közélet — 2022.08.22. at 21:43

Visszakerült a színházi emlékkő

A restaurátori munkák befejeztével visszakerült a Blaha Lujza térre a színházi emlékkő – közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn az MTI-vel.

    Mint írták, a Blaha Lujza tér felújításának fontos pillanata, hogy visszakerült eredeti helyére a színházi emlékkő, amely az egykori Nemzeti Színház helyét jelöli, és száz évvel a Népszínház alapkövének elhelyezése után, 1973 decemberében avatták fel.


    Tudatták azt is: a Blaha Lujza téren elkezdődött a térbútorok kihelyezése, a gyalogosok ismét használhatják a József körúton kialakított, a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető – már korábban is meglévő – gyalogátkelőt. Továbbá hamarosan birtokba vehetik a harmadik újonnan kialakított átkelőhelyet, amelyik a Rákóczi úton vezet át a tér buszmegállókhoz közeli sarkától az Erzsébet körút irányába.
    A térfelújítás befejezésével a kereszteződés minden irányban akadálymentesen átjárható lesz a felszínen – írták.

Józsefvárosi közélet Józsefváros közéleti magazinja

 • Polgári engedetlenség Jelky szakgimnázium
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.13. at 12:49

  Jámbor András A Rákóczi téri Jelky szakgimnázium tanárai álltak ki ma reggel a sztrájk miatt megfenyegetett társaik mellett. Egészen elképesztő, hogy miután a kormányzat ellehetetlenítette a sztrájkjogot, arra kényszeríti a tanárokat, hogy polgári enegedetlenséggel mondják el véleményüket az oktatási rendszerről, még meg is büntetik őket! Pedig vannak hibák a rendszerben amik javításra szorulnak, óriási a tanárhiány, és bődületesen alacsonyak a The post Polgári engedetlenség Jelky szakgimnázium appeared first on Józsefvárosi közélet.

 • Kiállítás az Art Salon Contemporary-ban
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.06. at 13:34

  A kiállítás négy művész részvételével, egy nemzetközi együttműködéseként valósult meg itt az Art Salon Contemporary-ban. Ennek a helynek kifejezett küldetése, hogy Budapest egyik legizgalmasabb szegletében, a multikulturalizmus élő helyszínén, olyan csoportos kiállítások jöjjenek létre, melyek alkalmasak a tartalmas párbeszédek inspirálására, a helyi kezdeményezések nemzetközi kontextusba helyezésére . Kim Goldberg az USA-ból, Zsófia Farkas Magyarországról, David Stuart Sutherland brit és Tomasz Piars The post Kiállítás az Art Salon Contemporary-ban appeared first on Józsefvárosi közélet.

 • Parkolás – mennyi lesz az annyi a kerületben
  by jozsefvarosmagazin on 2022.09.04. at 13:15

  A jelenlegi bonyolult, átláthatatlan, összesen 27 féle parkolási zóna helyett átlátható, 4 zónatípusból álló egységes parkolási rendszert vezet be a Fővárosi Önkormányzat. A változásokhoz kapcsolódóan megváltoznak az ún. “mobilbehívó zónák”, azaz a parkolási automatán feltüntetett, a parkoláshoz használható számok, kérjük, fokozottan ügyeljenek erre és ellenőrizzék, hogy a megfelelő behívót használták-e a parkoláshoz. 3081 (600 Ft/óra, 08.00-22.00) Múzeum krt- Rákóczi út- The post Parkolás – mennyi lesz az annyi a kerületben appeared first on Józsefvárosi közélet.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x