Visszakerült a színházi emlékkő

A restaurátori munkák befejeztével visszakerült a Blaha Lujza térre a színházi emlékkő – közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn az MTI-vel.

    Mint írták, a Blaha Lujza tér felújításának fontos pillanata, hogy visszakerült eredeti helyére a színházi emlékkő, amely az egykori Nemzeti Színház helyét jelöli, és száz évvel a Népszínház alapkövének elhelyezése után, 1973 decemberében avatták fel.


    Tudatták azt is: a Blaha Lujza téren elkezdődött a térbútorok kihelyezése, a gyalogosok ismét használhatják a József körúton kialakított, a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető – már korábban is meglévő – gyalogátkelőt. Továbbá hamarosan birtokba vehetik a harmadik újonnan kialakított átkelőhelyet, amelyik a Rákóczi úton vezet át a tér buszmegállókhoz közeli sarkától az Erzsébet körút irányába.
    A térfelújítás befejezésével a kereszteződés minden irányban akadálymentesen átjárható lesz a felszínen – írták.

Józsefvárosi közélet Józsefváros közéleti magazinja

 • Számítógép javítás: ne béküljön ki készüléke lassúságával!
  on 2023.02.07. at 22:43

  Szponzorált tartalom Számítógép javítás Budapesten, akár az Ön otthonában is, gyorsan, megfizethető áron! Forduljon hozzánk, ha készüléke elromlott, lassú, mi megjavítjuk! Napjainkban a számítógépek fontos részei az életnek: kétségtelen, hogy a szabadidőnkben is sokat használjuk őket, de sokaknak a munkájukhoz is nélkülözhetetlenek. Ezért rendkívül kellemetlen, amikor meghibásodnak, de hosszú távon a túlzott lassúság is tarthatatlan. Valamilyen szinten természetes, hogy a készülék

 • Konténerraktár bérlés Budafok
  on 2023.02.07. at 22:42

  Szponzorált tartalom Raktárkonténerek biztonságos megoldást jelentenek, ha tároló helyre van szüksége. Akár otthon,vagy garázs helyett egy konténer parkban, vagy szabadidő munkahelyi tárolónak is.Alkalmas átmeneti, költözés közötti tárolóként, hobbicélú tárolásra vagy alkatrész alapanyagraktározásra is. A konténer A Konténerek acél lemezből készültek, beázás mentes, 2-szárnyas gumiszigetelt ajtókkal vannakfelszerelve. A konténer teljes magasságában és szélességében nyílnak az ajtók ami nagy bútorokelhelyezését is megkönnyíti.

 • Kegyeleti tartalom – Temetkezési Unió Kft. 2004 óta a kegyeleti szakmában
  on 2023.02.07. at 22:42

  Szponzorált tartalom A Temetkezési Unió Kft. 2004 óta működik. Alapítói a Fővárosi Temetkezési Intézet dolgozói voltak. Legfontosabb cég filozófiánk alapja, hogy az elhunytak utolsó útját méltósággal bonyolítsuk. Azt a hitvallást képviseljük, hogy megbízóink szeretteinek végső nyugalmához az elengedhetetlen méltó, szép temetést biztosítsunk. Munkánk során megismerjük s megértsük a hozzátartozók fájdalmát, ezért szeretnénk minél jobban megkönnyíteni gyászukat Fő profilja a temetések

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments