A tavalyinál is gazdagabb programot ígér az idei Art Market Budapest és a 360 Design Budapest

Megosztom

Még több különleges programmal várja az érdeklődőket ősszel az Art Market Budapest és a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) által szervezett 360 Design Budapest eseménysorozat – tájékoztatták az Art Market Budapest szervezői az MTI-t szerdán.

    Az Art Market Budapest és az MMDÜ második alkalommal megvalósuló partneri együttműködése azt a célt szolgálja, hogy a kortárs művészetekre nyitott közönség figyelmét hatékonyan hívja fel a két terület közötti kapcsolódási pontokra, valamint elősegítse a szinergiákból fakadó lehetőségek kihasználását – közölték.
    Az Art Market Budapest október 6. és 9. között 12. alkalommal látja vendégül Budapesten a kortárs művészet iránt érdeklődő  közönséget. Közép- és Kelet-Európa legjelentősebb nemzetközi kortárs képzőművészeti vására a jelentkezések alapján közel 30 országból mintegy 120 kiállító választékát mutatja be a Bálna Budapest épületében, a művészeti seregszemle ezúttal is számos tematikus kísérőeseménnyel egészül ki.
    Az MDDÜ a 360 Design Budapest eseménysorozatot harmadik alkalommal rendezi meg október 3. és 9. között a Bálna Budapestben. A hazai és regionális dizájnszcéna szereplőit felsorakoztató válogatás a tárgyakat kreatív, innovatív módon mutatja be a közönségnek.
    Az esemény célja a magyar és regionális tervezők ismertségének széleskörű növelése és a magyar dizájnmárkák nemzetközi piacra lépésének segítése. A kiállításhoz gazdag eseménysorozat kapcsolódik: lesznek előadások, kerekasztal-beszélgetések, exkluzív tárlatvezetések.
    A partnerség egyik leghangsúlyosabb eleme az a szakmai találkozó, amely Inside Art & Design néven kifejezetten a művészet és a formatervezett tárgyak világának összefüggéseit járja körül neves nemzetközi előadók közreműködésével, világhírű szakemberek előadásaival, kerekasztal-beszélgetésekkel és tárlatvezetésekkel.
    A tájékoztató idézi Forintos-Szűcs Anitát, az MDDÜ vezérigazgató-helyettesét, aki hangsúlyozta: „a tavalyi sikeres együttműködést követően, idén szeretnénk szorosabbra fűzni szakmai kapcsolatunkat az Art Markettel, így közösen megálmodtuk az Inside Art & Design eseményt, amely egy dedikált nap a művészet és dizájn területének összekapcsolódására”.
vrzs \ ksb \ bpt

1 hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük