Visszakerült a színházi emlékkő

Megosztom

A restaurátori munkák befejeztével visszakerült a Blaha Lujza térre a színházi emlékkő – közölte a Budapesti Közlekedési Központ hétfőn az MTI-vel.

    Mint írták, a Blaha Lujza tér felújításának fontos pillanata, hogy visszakerült eredeti helyére a színházi emlékkő, amely az egykori Nemzeti Színház helyét jelöli, és száz évvel a Népszínház alapkövének elhelyezése után, 1973 decemberében avatták fel.


    Tudatták azt is: a Blaha Lujza téren elkezdődött a térbútorok kihelyezése, a gyalogosok ismét használhatják a József körúton kialakított, a 4-es és a 6-os villamos megállójához vezető – már korábban is meglévő – gyalogátkelőt. Továbbá hamarosan birtokba vehetik a harmadik újonnan kialakított átkelőhelyet, amelyik a Rákóczi úton vezet át a tér buszmegállókhoz közeli sarkától az Erzsébet körút irányába.
    A térfelújítás befejezésével a kereszteződés minden irányban akadálymentesen átjárható lesz a felszínen – írták.

Józsefvárosi magazin VIII. kerület Józsefváros közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:38

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek The post Angolozz.hu appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    on 2024.04.16. at 07:30

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált Tarlós megállapításaira, de erre lehetősége lesz most pénteken is az The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

  • Duguláselhárítás Budapest
    on 2024.04.15. at 13:42

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul a konyhai mosogató, vagy a fürdőszoba mosdó, kád vagy zuhany. The post Duguláselhárítás Budapest appeared first on Józsefvárosi magazin VIII. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük