DK-s alapító osztotta ki Gyurcsányt

Megosztom

Hatalmas maflásba szaladt bele a DK az önkormányzati választásokon Budapesten és vidéken egyaránt, annak ellenére, hogy Dobrev Klára árnyékminiszter-elnök remek hétvégét jósolt a dékásoknak.

Gyurcsány a fél ország szerint, de inkább több szerint a volt miniszterelnök kerékkötője az átalakulásnak és a hatalomhoz való ragaszkodásának köszönhetően a DK szinte megsemmisült. A párt egyik alapító tagja közösségi bejegyzésében írja le véleményét a DK-rók, Gyurcsányról és mond köszönetet az elmúlt évekért. A sok-sok köszönet után, azért kiugrott a nyúl a bokorból.

Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.

Tisztelt Elnök úr! Kedves Feri! Fleto!

Szeretném megköszönni Neked, hogy a politika színpadára lépve bebizonyítottad, a baloldaliság nem a régi idők begyepesedett, elvtársi világa, hanem a demokráciában gyökeredző állhatatosság, amely az igazság keresését és az igazságosság biztosítását tűzte ki célul.

Szeretném megköszönni Neked, hogy Őszödön elmondtad beszédedet, egy Európa felé haladó út alapjait letéve, miszerint: nincs ingyen ebéd, és ne nézzük többé hülyének a választókat.

Szeretném megköszönni Neked, hogy a vészterhes időkben, a hiénafalka csaholása közben sem adtad a fel a küldetést: komp-országunkat végleg a nyugati oldalon kikötni.

Szeretném megköszönni Neked, hogy évtizedek óta, a leglehetetlenebb helyzetekben is mindig álltad a sarat. És soha nem dobáltad.

Szeretném megköszönni Neked, hogy meghívásomra, Gyulára látogatva jelentetted be a DK létrehozását.

Szeretném megköszönni Neked, hogy szüleim házában megölelgetted édesanyámat, édesapámat.

Szeretném megköszönni Neked, hogy szavazóinkat kirángattad a teljes melankóliából és reményt adtál nekik.

Szeretném megköszönni Neked, hogy segítetted az ellenzéki oldal azon legalkalmasabb személyét, Dobrev Klárát, aki méltó kihívója lehetett (volna) Orbán Viktornak. Kár, hogy nem volt rá lehetősége.

Szeretném megköszönni Neked, hogy 2022-ben eljöttél hozzám Gyulára, hogy meghallgasd, mi a bajom az általad létrehozott Területi Igazgatói rendszerrel, és a rendszert saját céljaira használó személlyel. Szomorú elégtétel lenne most azt mondani: na, ugye!

Szeretném megköszönni Neked, hogy két éven keresztül engedted, hogy felhívjam a figyelmedet arra, mind helyben, mind országosan nagyon rossz irányba tartunk: elszaporodtak a haszonleső párt-paraziták.

Szeretném megköszönni Neked, hogy mint mindig, most is őszinte lehetek hozzád.

Elnök úr! Azt gondolom, a DK alapítóinak ars poeticája az őszödi beszédben leledzik.

„Jöttek párak, akik nem szarakodtak azon, hogy a megyei önkormányzatban lesz-e majd helyük, vagy nem, … nem azért kell politikusnak lenni, mert ebből olyan kurva jól meg lehet élni. Mert már elfelejtettük, hogy milyen autófényezőnek lenni. … azért érdemes politikusnak lenni itt a XXI. század elején, hogy csináljunk egy másik világot. ”

Mi (sokan) ezt pontosan így gondoltuk és gondoljuk a mai napig. De innen lentről úgy tűnik, Ti ezt már elfelejtettétek. Nem lehet büntetlenül feladni az elveinket. Büntetésünk jogos és megérdemelt.

Őszödön azt mondtad:

„Amíg nagy tempóval lehet menni előre, addig megyünk. Ha nem lehet menni, és elmagyarázzátok, hogy igen, de… Ahhoz énszerintem én nem köllök. Ahhoz más kell. És írok majd kibaszott jó könyveket a modern magyar baloldalról.”

Fleto! Köszönjük az eddigieket, de itt az ideje nekiülni, megírni az első könyvet. Kasszasiker lesz.

Én biztosan megveszem.

Gyula, 2024-06-10 Leel-Őssy Gábor

(a DK alapító tagja)


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük