Amikor a fagyi visszanyal

Megosztom

Karácsony Gergely az elmúlt közel 5 évben folyamatosan támadják a kormánymédia részéről bármit tesz, bármit csinál. A legutolsó eddig a Lánchíd projekt és annak anyagi költsége volt. Karácsony most a zsebébe nyúlt és előhúzott egy erős lapot. Úgy tűnik, ezt Vitézy sem nyeli le.

Karácsony Gergely

Ekkora kárt egyetlen aláírással talán még soha senki nem okozott Budapestnek – erről szól ez a fotó. Ez a 2014-ben megörökített pillanat több, mint 7,5 milliárd forint veszteséget okozott a városnak. És csak azért nem többet, mert több éves jogi munkával visszaszereztünk Budapestnek több, mint 2 milliárd forintot, a visszaszerzett pénzt pedig a budapesti közlekedés fejlesztésére fogjuk fordítani.

A képen az a pillanat látható, amikor a fideszes városvezetés idején aláírják a soha meg nem valósult, teljességgel elbaltázott e-jegyrendszerről szóló megállapodást. Most már papírjuk is van róla, hogy több volt ez mint bűn … A nemzetközi választottbíróság hosszú évekig tartó eljárása során világosan kiderült: túlnyomórészt a korábbi BKK-t terheli a kudarc felelőssége. Egyrészt olyan céget bíztak meg a munkával, amely, bár kiváló kapukat vagy automatákat tud gyártani, de ilyen komplex rendszer teljes kiépítésében nem rendelkezett gyakorlattal. Másrészt a korábbi BKK-t terheli annak a mulasztásnak a felelőssége is, hogy nem rendelkeztek kellő szakmai képességgel egy ilyen összetett feladat megrendelői feladatainak ellátására, a projekt lebonyolítására.

Ez az alkalmatlanság sok milliárd forinttal rövidítette meg Budapestet. Maradt utána mementónak egy soha nem használt beléptető kapu a Deák téren. A per lezárultával már végre lebonthatjuk azt is, miként a BKK is továbblépett az alkalmatlanság és felelőtlenség korából a fejlesztések korába: a Budapest Go-val már átrángattuk a közösségi közlekedést a 21. századba, a 100E járaton és az M1-en már működő úgynevezett pay&go fizetési rendszer pedig jó alapot teremt arra, hogy alapos előkészületek után valóban megvalósítsuk az elektronikus jegyrendszert.

Világosak a szerepek: ott károkozás, itt fejlesztés. A károkozásért pedig felelni muszáj…


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük