Budafok-Tétény polgármesterének kezdeményezésére összefogtak a kormánypárti kerületvezetők a szakrendelőkért

Megosztom

Karsay Ferenc, Budafok-Tétény polgármestere és a többi kerületvezető személyesen egyeztetett Takács Péter egészségügyi államtitkárral, valamint levélben fordultak Jenei Zoltán országos kórház-főigazgatóhoz annak érdekében, hogy továbbra is kerületi fenntartásban maradjanak a szakrendelők. A kormány azért kezdeményezte a szakrendelők állami kézbe vételét, hogy az elszabaduló energiaárak ellenére is biztosítsa a fennmaradásukat.
A polgármester hangsúlyozta: – A kerület az elmúlt években több milliárdot költött a Káldor Adolf Szakrendelőre. Úgy gondolom, hogy a legjobb kézben a jövőben is az önkormányzatunknál lenne. Azért fordítottunk jelentős összeget a rendelőinkre, legyen szó szakrendelőről vagy háziorvosi rendelőről, mert azt szeretnénk, ha az itt élő emberek a lehető legmagasabb szintű szolgáltatást kapnák.
A polgármester leszögezte: – A háború és a szankciók okozta nehézségek ellenére elsődleges feladatunknak tekintjük, hogy minden kerületi biztonságban érezze magát. A legbiztonságosabb működés az egészségügyi alapellátás tekintetében az, ha a szakrendelő fenntartója a helyi önkormányzat, feltéve, ha rendelkezésre állnak az ehhez szükséges források – tette hozzá Karsay Ferenc. Mint mondta: Budafok-Tétényben a 2023-as költségvetés a biztonságos működés költségvetése, ezért minden feltétel adott ahhoz, hogy az önkormányzat fenntartásában maradjon a szakrendelő.
A XXII. kerületben az egészségügyi alapellátások működtetése kiemelt figyelmet kap.
Az elmúlt években felújították, napelemekkel látták el a háziorvosi rendelőket, pályázati lehetőséget biztosítanak háziorvosaiknak, fejlesztették az egészségügyi ellátást a közelmúltban a CT és a panorámaröntgen üzembe helyezésével.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük