Új járat indul 210-es számjelzéssel a Svábhegyre

Megosztom

Könnyítés azok számára a BKK új buszjárata amelyikkel megszakítása nélkül jutnak el a Belvárosból a Svábhegyre.

A Svábhegy kedvenc kirándulóhely, így a zöldbe vágyó belvárosiak egyszerűbb módon juthatnak fel a budai hegyekbe.

Új járat indul 210-es számjelzéssel 2023. május 1-jén Észak-Pestről hétköznap a Svábhegyig, hétvégén pedig a Normafáig a belváros és az M3-as metró érintésével. Az új járat a jelenleg autómentes Lánchídon át közlekedik majd, ahol torlódások nélkül, kiszámíthatóan haladhatnak a buszok.

A XII. kerületi önkormányzattal való egyeztetést követően továbbfejleszti a hegyvidéki területek közösségi közlekedési kapcsolatait a Budapesti Közlekedési Központ: május 1-jén 210-es számjelzéssel új járat indul hétköznap a Svábhegyről, hétvégén pedig a Normafától a pesti belvároson, és többek között a Deák Ferenc téren keresztül a Gyöngyösi utcához. Az új buszjárattal a hegyvidéki területekről gyorsan és közvetlenül elérhetővé válik a belváros és az M3-as metró vonala. A XII. kerület közkedvelt turisztikai célpontjai – a Normafa, vagy kis kirándulással a János-hegy környéke – Pest felől szintén egyszerűbben elérhetővé válnak az új járattal.

Az újonnan induló 210-es busz az Istenhegyi úton, az Orbánhegyi úton és az Alagúton keresztül éri el a Lánchidat és azon keresztül a belvárost, majd az Andrássy úton és a Dózsa György úton át folytatja útját Angyalföld felé. A járat a Gyöngyösi utca és a Királyhágó utca között a 105-ös, onnantól a Svábhegyig, illetve a Normafáig a 212-es busszal halad közös útvonalon.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük