Itt a Kalandra Fül Fesztivál, Magyarország egyetlen klasszikus zenei gyerek- és családi fesztiválja

Megosztom

Egy nap, három koncert, különleges kísérőprogramok, ez a Kalandra Fül Fesztivál.  A Danubia Zenekar március 4-én a Budapest Music Centerbe gyűjti a legjobb, legviccesebb és legszerethetőbb előadásokat, amelyek mind egy célt szolgálnak: szórakoztatva közel hozni a klasszikus zenét a gyerekekhez.

Európai szinten is egyedülálló ez a fiatal korosztályt célzó zenei esemény, ahol az elmúlt években már gyermekek ezreinek mutatta meg a Danubia Zenekar, hogy a klasszikus zene mennyire menő tud lenni.

A Kalandra Fül Fesztivál előadásain ebben az évben Beethoven, Schubert és Britten zenéjével ismerkedhetnek meg kicsik és nagyok és a fesztivál ideje alatt ingyenes kísérőprogramok: élő zeneautomaták, kreatív alkotóműhely és az Art Classic Harangegyüttes koncertje is várja a résztvevőket.

A koncertekről részletesen:

Roll over Beethoven – 2023. március 4., 10 óra

Mint tudjuk, Beethoven a zene Mozartja. Magyarul: minden klasszikus zenészek alfája és omegája, a legnagyobb lázadó, a legvagányabb rocker, aki a zenét a sarkaiból fordította ki, aki a sorssal is dacolt. Ezt a szuperhőst hozza el szűk egy órában Szemenyei János színész és Hámori Máté házigazda-karmester, bemutatva a Danubia zenekar segítségével, hogy hogyan is lehet egy kétszáz éves zene ma is kemény, feszes, forradalmi, pörgős és megdöbbentően érzékeny egyszerre. Lesz zongorázás, zenekari lárma, siketség-szimulátor és sok minden más.

A legnagyobb Franz – Schubert – 2023. március 4., 11 óra 30 perc

Félénk, szemüveges, dundi figura, aki titokban, egy apró szoba mélyén a valaha írt legszebb dallamokat találta ki. Mit tud elmondani egy dal? Hogyan lehet két hangszerrel párbajozni? Na, és szerelmet vallani egy hegedűvel és egy csellóval? Mindez kiderül, amikor megismerjük a legnagyobb franc, Franz Schubert gyönyörű zenéit.

Rímes bál a zenekarban – 2023. március 4., 16 óra

Rímekbe szedett interaktív hangszerbemutató Benjamin Britten műve nyomán. Milyen sokféle hangszer csücsül egy nagyzenekarban, és mindegyik egészen mást csinál… Hogyan lesz ebből összhang, és miben különböznek egymástól a hangszerek? Melyik tud csiripelni, és melyiknek „acélosan brutál” a hangja? Melyik nagytestű hangszer rejt érzékeny szívű játékost, és mire való egyáltalán a karmester? Erre a sok kérdésre ad szórakoztató választ a koncert, ahol rímekbe szedve mutatja be a házigazda, Hámori Máté a zenekar hangszereit és műhelytitkait. Ráadásul egy szerencsés hallgató karmesterként is kipróbálhatja magát a zenekar előtt.

Hidd el, a klasszikus zene nem komoly 😊

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük