Emlékszel rá?

Megosztom

Szárnyas Hangya

Én még emlékszem, amikor Magyarországra jártak át Romániából bevásárló körútra, mert itt az úgy nevezett „vidám barakkban” mindent lehetett kapni, amit ott nem. A rendszerváltás idején, amikor Romániában is kitört a forradalom, idemenekültek és aztán innen mentek tovább.

És így múlik el, a világ dicsősége, mondhatjuk hiszen egyre több magyar dolgozik Romániában, és vásárolni, tankolni is mind gyakrabban mennek át a határon, írja az RTL.hu a román Pro tévé riportja alapján. Egy boltos arról beszélt, azt a lisztet adják el a magyaroknak, amit Magyarországról importálnak – értesült a telex.hu

A romániai Bihar megye munkaügyi hivatalának vezetője, Békési Csaba szerint náluk a munkanélküliség alacsonyabb, mint Kelet-Magyarországon, és nem gond a beilleszkedés sem. Egy kolozsvári szakember szerint Románia immár fejlettebb, mint a szomszédai, ezért ez egyre inkább tendencia lesz.

„Nem járnak át hatósági áras élelmiszerért Romániából. Nálunk maximum egy kiló cukrot, egy liter olajat vagy tíz tojást vehetnek, ennyiért pedig nem éri meg átjönni. Mi járunk inkább át vásárolni. Befőzéshez kellett nagyobb mennyiségű cukor, és olajra is szükségem volt, ezért a napokban elmentünk Szatmárnémetibe beszerzőútra. Sokkal drágábban vettük, de legalább annyit adtak, amennyit kértünk”

– mesélte egy magyarországi, határközeli bolt eladója.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük