Magyarország úgy ahogy van, beteg

Megosztom

Jaksity György közgazdász, a Concorde Értékpapír Zrt. vezetője és a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke nem rejtette véka alá a véleményét Magyarországról. Szerinte Magyarország úgy ahogy van, beteg.

„Igen, Magyarország beteg, a szó minden értelmében véve.

Nincs funkcionáló, a kormányt elszámoltatni képes ellenzéke, az ország nagy része számára hozzáférhető szabad sajtója, elakadt a hatalmi ágak szétválasztása, a kelet-európai reformok úttörőiből mára az Európai Unióhoz legkevésbé felzárkózó ország lettünk, az európai uniós támogatások legmagasabb szintje ellenére.”

Kapcsolódó tartalom

A hatalom nem mindenható

… Az 1980-as években még a Közgázra jártam; egyetemista koromból emlékszem, hogy Amerikában akkortájt egészen kicsike vállalkozások, befektetőcsoportok vettek meg óriási cégeket – jellemzően hatalmas hitelek segítségével… 

valaszonline.hu

mondta Jaksity György közgazdász, a Concorde Értékpapír Zrt. vezetője és a Budapesti Értéktőzsde korábbi elnöke a Budapesti Corvinus Egyetem diplomaosztóján tartott beszédében.

A közgazdász szakember kimondta, amit Magyarországon sok ember száján ott csüng kimondatlanul.

„A leggazdagabb magyarok jelentős része egykori állami vagyon romjain vagy a jelenlegit megcsapolva és EU-s támogatásokkal felturbózva éli felhőtlen vagy még inkább felelőtlen életét. Én önöknek azt mondom, kedves végzősök, hogy

önök lesznek az a generáció, amelynek a feladata, amit mi elkezdtünk, a rendszerváltás végleges befejezése. Valós demokrácia kiharcolása és megteremtése. Az ország dohos, áporodott, betegségeket hordozó levegőjének megtisztítása, kiszellőztetése, a XX. század szégyenteljes ideológiai gúnyáinak szemétdombra vetése, elégetése.

Magyarország kompjának a modern európai civilizáció partjához való végleges kikötése. Ehhez nem elegendő jól képzett szakemberekké válni, ehhez jó embernek kell lenni.”

A teljes cikket és a videót megnézhetitek (amíg meg nem szakad) a telex.hu-n

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük