DK- a kormány államosítaná az önkormányzati szakrendelőket

Megosztom

A DK tiltakozik az ellen, hogy a kormány elvegye az önkormányzatoktól a szakrendelőket – jelentette ki Arató Gergely (DK) Kőbánya-Kispesti országgyűlési képviselője vasárnap.

    A párt frakcióvezető-helyettesi posztját is betöltő politikus a Kispesti Egészségügyi Intézet épülete előtt tartott, online közvetített sajtótájékoztatón azt mondta, a szakrendelők a helyi polgároké, így a Kispesti Egészségügyi Intézet a kispestieké.
    Az elmúlt héten az országgyűlésben 18 órás vita zajlott az egészségügyi törvény módosításáról. A DK követelte, hogy a kormány mondja ki, mi a szándéka a szakrendelőkkel, de „nem voltak hajlandók kimondani, hogy nem veszik el a szakrendelőket” – közölte a politikus.
    Arató Gergely szerint a szándék egyértelmű, most felmérik, és valamikor a következő év folyamán végre is hajtják a tervet, így veszélyeztetve a kispestiek egészségét, gyógyulását.
    A politikus úgy fogalmazott, „láttuk az iskolák esetében mit jelent az államosítás”, romló színvonalat, létszámhiányt, lepusztuló épületeket.
    „Nem hagyjuk, hogy ez történjen az egészségüggyel is” – mondta a képviselő. A Demokratikus Koalíció ezért mindent elkövet, hogy ne vegyék el a kispestiektől a szakrendelőt, aláírásokat gyűjt, tiltakozik, küzd, mert elfogadhatatlan, hogy a kispestiek egészsége „az őrült kormányzati megszorítások áldozatává váljon” – hangsúlyozta frakcióvezető-helyettes.
    Ternyák András, a DK kispesti szervezője kifejtette, az intézményben magas színvonalú, a 21. századnak megfelelő ellátás folyik, köszönhetően annak, hogy az elmúlt években a kispesti önkormányzat csaknem 2 milliárd forintot fordított a fejlesztésekre, ez mind a kispestiek javát szolgálta. Hozzátette: ezt akarják berakni egy nagy közösbe, ahol a legnagyobb károsultak a kispesti polgárok lesznek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük