Palkovics lemondott – Lendvai Ildikó írása

Megosztom

Ildiko Lendvai

Ritka az olyan tehetség, aki pár röpke év alatt ennyi kárt tud okozni, és ennyi embert – akadémikusoktól diákokig – aláz meg.

A hírek szerint lemondott Palkovics miniszter. Megintcsak a hírek szerint azért, mert csökkentették volna tárcája feladatkörét: az energiaügyek önálló minisztériumhoz kerülnének.

Pedig hogy eddig is milyen pazarull kezelte őket, azt a napelemet akarók akadályfutása is bizonyíthatja, a szélerőművekről nem is beszélve.

Érdemei egyéb területeken is múlhatatlanok. Ritka az olyan tehetség, aki pár röpke év alatt ennyi kárt tud okozni, és ennyi embert –akadémikusoktól diákokig – aláz meg. Nevéhez fűződik a Belgrád-Budapest vasútvonal remek kínai üzlete, a CEU elüldözése, az egyetemek (Fidesz-káderek felügyelete alatt álló) alapítványi kézbe játszása, a Színművészeti botránya, az Akadémia kutatóhálózatának szétverése, a Fudan-projekt (keretében a Diákváros megrövidítése), a Meteorológiai Szolgálat lefejezése.

Természetesen mindez a Legfőbb Főnök áldásával vagy egyenesen utasítására. De ez nem von le teljesítménye értékéből. Ha valaki, hát e kormány tagjai közül ő bizonyosan megérdemli, hogy bekerüljön a történelem tankönyvekbe.

Erről akár személyesen is gondoskodhatna, ha esetleg kárpótlásul visszakapná a közoktatás területének irányítását. A tanárokkal kibabrálni ő is tud annyira (sőt, jobban), mint bármely jeles kollégája.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük