Mi ez a hiszti?

Arold Péter

A csepeli önkormányzat a Demokratikus Koalíció (DK) hétvégi, csepeli család napnak nevezett programjával kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki.

Politikai pártok számos alkalommal tartottak és tarthatnak a jövőben is politikai rendezvényeket feltéve, ha betartják a jogszabályokat. A gyülekezési jog alapján mindenkinek joga van a demokrácia eszközeit használni, a szabályok mentén.
A DK azonban nem kívánta betartani ezeket, így végül a Daru-dombon tartották meg azt a családi napnak nevezett politikai eseményt, ahol Gyurcsány Ferenc és a DK-s politikusok gyakorlatilag a családokat felhasználva kampányoltak a csepeli gyereknek. Ráadásul a helyszínről a csepeli önkormányzat semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapott.
A csepeli önkormányzat szervezésében rengeteg igazi családi program található a kerületben, ahová – a DK „családi” hétvégéjével szemben – pártállástól függetlenül és politikai kortesbeszédek nélkül mindenkit várnak szeretettel a jövőben is.
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Kedves Önkormányzat. Neked nem az a problémád. hogy hol tartották, hanem az, hogy nem az Önkormányzat tartotta.

Bővebb ismeretanyag a kedves olvasóknak itt a DK honlapjáról Csepelről és az ott uralkodó helyzetről

Borbély Lénárd szerint csak a fideszeseket illeti meg a csepeli Kis-Duna-part, ezért politikai alapon tiltotta be a DK csepeli családi napját – Akkor mostantól az adókat is csak a fideszesek fizetik, ugye?

A Demokratikus Koalíció közössége pár nap leforgása alatt az ország mintegy 70 pontján tart szeptemberiálisokat, hogy a DK-sok mindenütt helyben, a saját lakóhelyük közelében találkozhassanak egymással. Ezek közé tartozik a mai csepeli szeptemberiális, a DK családi napja is, amit most Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere próbál betiltani.

 Borbély Lénard nem is kertelt tovább, a Facebook-oldalán nyíltan beismerte, hogy politikai alapon akarja betiltani és ellehetetleníteni a DK családi napját, a csepeli szeptemberiálist. 

Borbély Lénárd szerint a csepeli DK-sokat nem illeti meg a Kis-Duna-part, mert ha valaki nem fideszes, akkor az csepeli sem lehet. Azt a polgármester egyelőre még nem merte kimondani, hogy aki nem fideszes, az nem is ember, de ismerjük az ilyen diktatúrákat, a végkövetkeztetés mindig ez.

A Demokratikus Koalíció szerint ez világos bizonyítéka annak, hogy Borbély Lénárd nem a csepeliek polgármestere, hanem a Fidesz helytartója Csepelen. A DK szerint ha a DK-sokat nem illeti meg a Kis-Duna-part vagy bármi más, ami a fideszes csepelieket igen, akkor mostantól ne merészeljen egyetlen nem fideszes csepelitől sem bármilyen adót szedni. Ne egyen nem fideszes pék által sütött kenyeret, ne járjon nem fideszes munkások által épített úton, ne használja a Kis-Duna-partot, amit a csepeliek akkor építettek ki, amikor még nem is volt Fidesz, és legfőképpen: ne nevezze magát csepeli polgármesternek, mert saját bevallása szerint sem a csepeliek polgármestere!


Barkóczi Balázs

Csepeli magazin Csepel közéleti magazinja

 • Örömmel értesítelek benneteket, hogy idén is ellátogat a környékre a Mikulás
  by csepel on 2022.11.24. at 20:05

  Kedves Vásárlóink! Örömmel értesítelek benneteket, hogy idén is ellátogat hozzánk a Mikulás! December 6-án , a télapóval fotózkodni is lehet, amelynek ára 500ft/kép amit csak akkor kell (előre) kifizetni, ha a “modell” kéri a képet. A képekből befolyt összeget ,idén egy rászoruló családnak ajánlanánk fel. Aki még természetesen mit sem sejt az egészből. Idén is várjuk támogatóinkat akik szívesen ajánlanának

 • A Csepeli kavicsbányatavon razziáztak a halőrök
  by csepel on 2022.10.29. at 12:43

  Rendkívüli ellenőrzést végeztek a Nébih Állami Halőri Szolgálat (ÁHSZ) és a Magyar Országos Horgász Szövetség (MOHOSZ) halőrei a Csepeli kavicsbányatavon október elején írja a Nébih portál Az akció során bevontak 12 horgászengedélyt, lefoglaltak 14 horgászbotot és 82 haltároló eszközt, melyekből összesen több mint 300 kg halat engedtek vissza a tóba. További 56 esetben jelenleg is vizsgálat zajlik a halvédelmi jogszabályok

 • Csepelre költözik a Barba Negra
  by csepel on 2022.10.13. at 14:04

  Több éves előkészítő munka után október közepétől Csepelre költözik Budapest egyik legismertebb élőzenei kulturális helyszíne, a Barba Negra. Az üzemeltetők vállalták, hogy a lakók nyugalmát nem zavarják, amit zajszakértői mérésekkel is ellenőriznek majd. A Barba Negra, amely az ország egyik legnevesebb élőzenei, kulturális helyszíne és több mint tíz éve működik Budapesten, hamarosan Észak-Csepelen, a Szállító utcában nyitja meg kapuit.Régóta meglévő

 • Robbantással fenyegetőzött egy férfi Csepelen
  by csepel on 2022.10.07. at 21:12

  A budapesti rendőrök elfogták azt a férfit, aki kétszer is robbantással fenyegetőzött Csepelen. A Budapesti Rendőr-főkapitányság XXI. Kerületi Rendőrkapitánysága közveszéllyel fenyegetés bűntett gyanúja miatt indított eljárást egy budapesti férfivel szemben, aki a gyanú szerint 2022. október 6-án 22 óra 50 perc körül tárcsázta a segélyhívót, hogy közölje; robbanóanyagot helyezett el a csepeli víztoronynál. A rendelkezésre álló adatok szerint ugyanez a

 • Hétfőtől három egyenlő műszakban dolgoznak Csepelen
  by csepel on 2022.10.07. at 12:20

  Népszabadság 1957 február 2. Az Arcanummal kötött együttműködésünk keretében elindítottuk a “Digitális Történelem” blogunkat, az elmúlt 250 év feldolgozott és digitalizált sajtó anyagjaival. A kijárási tilalom miatt eddig nem tudtak egyenlő műszakokat szervezni Csepelen. Az éjszaka dolgozóknak már este 9 órakor el kellett foglalni munkahelyüket és körülbelül tíz órát dolgoztak. A kijárási idő meghoszszabbítása most lehetővé teszi az egyenlő műszakok szervezését. A

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments