Kerületi közélet — 2022.09.14. at 18:12

Mi ez a hiszti?

Arold Péter

A csepeli önkormányzat a Demokratikus Koalíció (DK) hétvégi, csepeli család napnak nevezett programjával kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki.

Politikai pártok számos alkalommal tartottak és tarthatnak a jövőben is politikai rendezvényeket feltéve, ha betartják a jogszabályokat. A gyülekezési jog alapján mindenkinek joga van a demokrácia eszközeit használni, a szabályok mentén.
A DK azonban nem kívánta betartani ezeket, így végül a Daru-dombon tartották meg azt a családi napnak nevezett politikai eseményt, ahol Gyurcsány Ferenc és a DK-s politikusok gyakorlatilag a családokat felhasználva kampányoltak a csepeli gyereknek. Ráadásul a helyszínről a csepeli önkormányzat semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapott.
A csepeli önkormányzat szervezésében rengeteg igazi családi program található a kerületben, ahová – a DK „családi” hétvégéjével szemben – pártállástól függetlenül és politikai kortesbeszédek nélkül mindenkit várnak szeretettel a jövőben is.
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Kedves Önkormányzat. Neked nem az a problémád. hogy hol tartották, hanem az, hogy nem az Önkormányzat tartotta.

Bővebb ismeretanyag a kedves olvasóknak itt a DK honlapjáról Csepelről és az ott uralkodó helyzetről

Borbély Lénárd szerint csak a fideszeseket illeti meg a csepeli Kis-Duna-part, ezért politikai alapon tiltotta be a DK csepeli családi napját – Akkor mostantól az adókat is csak a fideszesek fizetik, ugye?

A Demokratikus Koalíció közössége pár nap leforgása alatt az ország mintegy 70 pontján tart szeptemberiálisokat, hogy a DK-sok mindenütt helyben, a saját lakóhelyük közelében találkozhassanak egymással. Ezek közé tartozik a mai csepeli szeptemberiális, a DK családi napja is, amit most Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere próbál betiltani.

 Borbély Lénard nem is kertelt tovább, a Facebook-oldalán nyíltan beismerte, hogy politikai alapon akarja betiltani és ellehetetleníteni a DK családi napját, a csepeli szeptemberiálist. 

Borbély Lénárd szerint a csepeli DK-sokat nem illeti meg a Kis-Duna-part, mert ha valaki nem fideszes, akkor az csepeli sem lehet. Azt a polgármester egyelőre még nem merte kimondani, hogy aki nem fideszes, az nem is ember, de ismerjük az ilyen diktatúrákat, a végkövetkeztetés mindig ez.

A Demokratikus Koalíció szerint ez világos bizonyítéka annak, hogy Borbély Lénárd nem a csepeliek polgármestere, hanem a Fidesz helytartója Csepelen. A DK szerint ha a DK-sokat nem illeti meg a Kis-Duna-part vagy bármi más, ami a fideszes csepelieket igen, akkor mostantól ne merészeljen egyetlen nem fideszes csepelitől sem bármilyen adót szedni. Ne egyen nem fideszes pék által sütött kenyeret, ne járjon nem fideszes munkások által épített úton, ne használja a Kis-Duna-partot, amit a csepeliek akkor építettek ki, amikor még nem is volt Fidesz, és legfőképpen: ne nevezze magát csepeli polgármesternek, mert saját bevallása szerint sem a csepeliek polgármestere!


Barkóczi Balázs

Csepeli magazin Csepel közéleti magazinja

  • Csepel ismét az élen
    by csepel on 2022.10.01. at 08:06

    Az elmúlt 250 év híreit olvashatod az Arcanumon, most ingyen. A legnagyobb magyar sajtóadatbázis vasárnapig előfizetés nélkül elérhető! Szabad Nép, 1944. december (2. évfolyam, 5. szám)1944-12-01 / 5. szám December 4-én, hétfőn a kora reggeli órákban ragasztották ki Csepelen a hirdetményeket, melyek tudtul adták, hogy a község déli felét még aznap ki kell üríteni. A csepeli gyárakban dolgozók a község The post Csepel ismét az élen appeared first on Csepeli magazin.

  • Mi ez a hiszti?
    by csepel on 2022.09.14. at 16:07

    Arold Péter A csepeli önkormányzat a Demokratikus Koalíció (DK) hétvégi, csepeli család napnak nevezett programjával kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki. Politikai pártok számos alkalommal tartottak és tarthatnak a jövőben is politikai rendezvényeket feltéve, ha betartják a jogszabályokat. A gyülekezési jog alapján mindenkinek joga van a demokrácia eszközeit használni, a szabályok mentén.A DK azonban nem kívánta betartani ezeket, így végül The post Mi ez a hiszti? appeared first on Csepeli magazin.

  • Kerékpárost gázolt a busz Csepelen
    by csepel on 2022.07.28. at 13:05

    Kerékpáros és autóbusz ütközött csütörtök reggel a XXI. kerületi Csepeli út és a Lámpás utca kereszteződésében, a kerékpáros férfi a helyszínen meghalt.     A rendőrök a helyszínelés idejére a Lámpás utcát a II. Rákóczi Ferenc út és a Csepeli út között lezárták. The post Kerékpárost gázolt a busz Csepelen appeared first on Csepeli magazin.

  • 120 kilós bombát hatástalanítottak Csepelen
    by csepel on 2022.07.26. at 18:18

    A csepeli szabadkikötő területén földmunkák során feltételezett robbanóeszközt találtak. A helyszínre érkező tűzszerészek járőrparancsnoka megállapította, hogy egy második világháborús eredetű, GP-250 típusú, 120 kilogrammos amerikai légibomba került elő, élesített orr- és fenékgyújtó szerkezettel. A robbanótest szállításához annak hatástalanítása szükséges, melynek biztonságos kivitelezéséhez mintegy 300 méter sugarú körben zárta le az érintett területet a Magyar Rendőrség. A légibomba gyújtószerkezeteinek eltávolítását megkezdték The post 120 kilós bombát hatástalanítottak Csepelen appeared first on Csepeli magazin.

  • Aggódnak a csepeli focisták
    by csepel on 2022.06.14. at 14:59

    Nyílt levélben kérik a csepeli focisták Németh Szilárdot, ne játssza el velük is azt, amit a birkózókkal. Németh “Rezsibiztos” Szilárd odáig ment, hogy szándékai szerint csak azok a sportoló gyermekek látogathatják a sportlétesítményeket, akik az ő általa alapított új szakosztály tagjai. „Az összeolvadó egyesületek nevében azzal a kéréssel fordulunk Önhöz, hogy a kerületben működő legnagyobb létszámú sportegyesületként, a labdarúgó csepeli The post Aggódnak a csepeli focisták appeared first on Csepeli magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x