Mi ez a hiszti?

Megosztom

Arold Péter

A csepeli önkormányzat a Demokratikus Koalíció (DK) hétvégi, csepeli család napnak nevezett programjával kapcsolatban az alábbi közleményt adja ki.

Politikai pártok számos alkalommal tartottak és tarthatnak a jövőben is politikai rendezvényeket feltéve, ha betartják a jogszabályokat. A gyülekezési jog alapján mindenkinek joga van a demokrácia eszközeit használni, a szabályok mentén.
A DK azonban nem kívánta betartani ezeket, így végül a Daru-dombon tartották meg azt a családi napnak nevezett politikai eseményt, ahol Gyurcsány Ferenc és a DK-s politikusok gyakorlatilag a családokat felhasználva kampányoltak a csepeli gyereknek. Ráadásul a helyszínről a csepeli önkormányzat semmilyen előzetes tájékoztatást nem kapott.
A csepeli önkormányzat szervezésében rengeteg igazi családi program található a kerületben, ahová – a DK „családi” hétvégéjével szemben – pártállástól függetlenül és politikai kortesbeszédek nélkül mindenkit várnak szeretettel a jövőben is.
Budapest XXI. Kerület Csepel Önkormányzata

Kedves Önkormányzat. Neked nem az a problémád. hogy hol tartották, hanem az, hogy nem az Önkormányzat tartotta.

Bővebb ismeretanyag a kedves olvasóknak itt a DK honlapjáról Csepelről és az ott uralkodó helyzetről

Borbély Lénárd szerint csak a fideszeseket illeti meg a csepeli Kis-Duna-part, ezért politikai alapon tiltotta be a DK csepeli családi napját – Akkor mostantól az adókat is csak a fideszesek fizetik, ugye?

A Demokratikus Koalíció közössége pár nap leforgása alatt az ország mintegy 70 pontján tart szeptemberiálisokat, hogy a DK-sok mindenütt helyben, a saját lakóhelyük közelében találkozhassanak egymással. Ezek közé tartozik a mai csepeli szeptemberiális, a DK családi napja is, amit most Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere próbál betiltani.

 Borbély Lénard nem is kertelt tovább, a Facebook-oldalán nyíltan beismerte, hogy politikai alapon akarja betiltani és ellehetetleníteni a DK családi napját, a csepeli szeptemberiálist. 

Borbély Lénárd szerint a csepeli DK-sokat nem illeti meg a Kis-Duna-part, mert ha valaki nem fideszes, akkor az csepeli sem lehet. Azt a polgármester egyelőre még nem merte kimondani, hogy aki nem fideszes, az nem is ember, de ismerjük az ilyen diktatúrákat, a végkövetkeztetés mindig ez.

A Demokratikus Koalíció szerint ez világos bizonyítéka annak, hogy Borbély Lénárd nem a csepeliek polgármestere, hanem a Fidesz helytartója Csepelen. A DK szerint ha a DK-sokat nem illeti meg a Kis-Duna-part vagy bármi más, ami a fideszes csepelieket igen, akkor mostantól ne merészeljen egyetlen nem fideszes csepelitől sem bármilyen adót szedni. Ne egyen nem fideszes pék által sütött kenyeret, ne járjon nem fideszes munkások által épített úton, ne használja a Kis-Duna-partot, amit a csepeliek akkor építettek ki, amikor még nem is volt Fidesz, és legfőképpen: ne nevezze magát csepeli polgármesternek, mert saját bevallása szerint sem a csepeliek polgármestere!


Barkóczi Balázs

Csepeli magazin XXI. kerület Csepel közéleti magazinja

 • Tűz ütött ki egy csarnokban
  by csepel on 2024.02.25. at 17:12

  Egy könnyűszerkezetes üzemcsarnokban csaptak fel a lángok, tájékoztatta portálunkat a Fővárosi Katasztrófavédelem. Tűz keletkezett egy 800 négyzetméteres könnyűszerkezetes üzemcsarnokban vasárnap The post Tűz ütött ki egy csarnokban appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

 • Német Szilárd a baloldallal kokettál
  by csepel on 2024.02.22. at 17:29

  Ma délelőtt Németh Szilárd segítségével, négy képviselőjének szavazatával a DK-MSZP-Momentum levetette a költségvetést a képviselő-testület napirendjéről. A csepeli baloldal korábban The post Német Szilárd a baloldallal kokettál appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

 • A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás
  by csepel on 2024.02.19. at 16:27

  A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is a XXI. kerületben indul az első lomkihelyezési időszak február 11-el. A pontos körzetekről, The post A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

 • Magyar Péter tovább lépett
  by csepel on 2024.02.17. at 13:33

  Várható volt azok számára, akik többet és mélyebben foglalkoznak a belpolitikai helyzettel, mint mondjuk Béla bácsi a kertjében permetezés közben. The post Magyar Péter tovább lépett appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

 • Németh Szilárd a titkárát indítaná polgármester-jelöltnek
  by csepel on 2024.01.30. at 11:52

  Úgy tűnik budai lakós képviselné Csepelt a Fidesz részéről. Budán, a II. kerületben lakó Dudás Zoltán, Németh Szilárd titkára lehet The post Németh Szilárd a titkárát indítaná polgármester-jelöltnek appeared first on Csepeli magazin XXI. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük