Egy hét alatt 29 bírság elpöckölt cigicsikkekért

Megosztom

Őrsi Gergely

29 bírságot szabtak ki a II. kerületben egy hét alatt cigicsikkek eldobásáért. A bírságokat a kerület városrendészete a Széll Kálmán téren, a Lövőház utcában, a Fény utcában, a Margit körúton és a Patakhegyi utcában szabták ki.

Ez a szám szomorúan nagy, de még ennél is szomorúbb, hogy hányan tartják teljesen természetesnek a csikkek eldobálását, ugyanis erre a mozdulatra nincs mentség. Igazából mindenki tudja, aki ilyet tesz, hogy szemetel, és mindezt úgy, hogy távolról sem érdekli a köztisztaság. A csikkek flegma elpöckölésében ez köszön vissza.

Rendkívül szennyező és káros hulladékról beszélünk, hiszen arzént, formaldehidet, ólmot, hidrogén-cianidot, és ammóniát tartalmaz többek között a csikk, ráadásul borzasztóan néz ki az a terület, ahol eldobott csikkek sorakoznak.

Szeptember eleje óta 5000-től 150 000 forintig terjedő pénzbírság szabható ki elpöckölt cigarettacsikkek miatt a II. kerületben, ezért arra kérünk mindenkit, hogy ügyeljen a köztisztaságra, és ne szórja el az utcán a csikket, hiszen így megkímélhető környezetünk egy erősen szennyező hulladéktól, és a bírságot is fölösleges kockáztatni.

Városrendészeinknek sem ez a legfontosabb feladata, hiszen segítenek az iskolakezdésnél, folyamatosan jelen vannak a lomtalanításon, kapnak bejelentéseket és sorolhatnánk, teendő van bőven. Bízom benne, hogy a csikkek eldobálása visszaszorul, és nem lesz szükség bírságolásra.

A héten pedig elkezdődik az egyeztetés a dohányboltokkal annak érdekében, hogy hatékonyan működhessünk együtt a köztisztaság javítása érdekében.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük