Milliókért osztogatta a tisztségét

Megosztom

A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vezető beosztású hivatalos személy által elkövetett hivatali vesztegetés elfogadásának bűntettével gyanúsította meg az Országos Roma Önkormányzat elnökét.

A megalapozott gyanú szerint az elnök 2022 nyarán azzal keresett meg több kisebbségi önkormányzati képviselőt, hogy 30 millió forint ellenében átadja részükre az ORÖ elnöki tisztségét.

Az ajánlat lényege szerint az összeget oly módon kellett volna megfizetni, hogy 18 millió forint járt volna a lemondáskor, míg a fennmaradó 12 millió forintot 2022 decemberéig kellett volna átadni.

A gyanú szerint az elnök vállalta, hogy a pénz ellenében lemond az ORÖ elnöki tisztségéről, helyettesítésével a pénzt átadót bízza meg és közreműködik az illető elnökké választásában.

A nyomozó ügyészség a tegnapi elfogást követően elrendelte a kisebbségi önkormányzati vezető őrizetét, majd gyanúsítottként hallgatta ki és indítványozza letartóztatásának elrendelését. A kényszerintézkedésről a bíróság holnap dönt.

A gyanúsított nem ismerte el a bűncselekmény elkövetését és panasszal élt az őrizetbe vétele és a gyanúsítás közlése ellen.

A minősített korrupciós bűncselekmény büntetési tétele két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

A fotó a bűnügyi akció során, az elfogáskor készült.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük