A DK inflációt ellensúlyozó országgyűlési határozata

Megosztom

A történelmi inflációra és élelmiszerdrágulásra tekintettel a Demokratikus Koalíció egy négy pontból álló, inflációt ellensúlyozó javaslatcsomagot nyújtott be az Országgyűlésnek.

A határozatban a következő intézkedések szerepelnek:

1.) Felszólítjuk a kormányt, hogy juttasson egyszeri, minimum 100 000 forint támogatást a gyereket nevelő családoknak, az átlagnál kisebb jövedelmű nyugdíjasoknak, az átlagjövedelemnél kevesebbet kereső közalkalmazottaknak, valamint a súlyos fogyatékkal élőknek!

2.) Felszólítjuk a kormányt, hogy teremtse meg a költségvetési fedezetét a minden közlekedési eszközre érvényes, három hónapos, 1000 forintos tömegközlekedési bérlet bevezetésének. Nem válhat luxussá a közlekedés a jelenlegi helyzetben!

3.) Felszólítjuk a kormányt, hogy idén év végéig csökkentse ideiglenesen 0%-ra, 2023. január 1-től pedig 5%-ra az ÁFÁ-t az alapvető élelmiszerek, a munkahelyi étkezés, a gyermekápolási termékek, a női higiéniai termékek, a napelemek és egyéb megújuló energia termékek, valamint a lakóépületek energetikai korszerűsítése esetében.

4.) Felszólítjuk a kormányt, hogy csökkentse a felére az üzemanyagokon lévő jövedéki adót 75 dolláros világpiaci kőolajár felett, a fűtőanyagok jövedéki adója pedig év végéig legyen 0%.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük