Kerületi közélet — 2022.08.09. at 15:33

Mustó Géza Zoltán a Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínéről

Mustó Géza Zoltán

A napokban rengetegen kerestek meg azzal, igaz-e, hogy a Mázsa téren kerül megrendezésre a SOCCA Kispályás Labdarúgó Világbajnokság? Alább ezzel kapcsolatban megosztom a témában egy érdeklődőnek írt válaszlevelemet.

“A Socca Kispályás Labdarúgó Világbajnokság helyszínével kapcsolatban a következőről tudom tájékoztatni.

Az Óhegy parkban történő megrendezést az Önkormányzat elvetette, helyette a lakossági egyeztetés lefolytatása után, egyetértésben az esemény szervezőivel valóban a Mázsa téren történő megrendezést tartjuk támogathatónak.

Egészen pontosan a Budapest X. kerület, Mázsa tér 38403/12 helyrajzi számú, korábban a Kőbányai Önkormányzat, jelenleg a Magyar Állam tulajdonában és a BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. kezelésében lévő, jelenleg hasznosítatlan ingatlan lenne a helyszín.

Mivel azonban ez nem a Kőbányai Önkormányzat tulajdona, így hivatalosan megkerestük a fent említett állami céget, felkérve őket arra, hogy járuljanak hozzá a sportesemény szóban forgó területen történő megrendezéséhez.

Egyelőre várjuk a választ. Természetesen amint ez megtörténik, úgy tájékoztatni fogjuk a kerület nyilvánosságát is.”

Kőbánya közélet Kőbánya közéleti magazinja

 • Több mint 30 éve egy osztályban
  by kobanya on 2022.09.29. at 13:59

  Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor több mint 30 éve ülnek egy osztályban, csak külön padban, bár több alkalommal is felmerült a kérdés: valóban külön padban? Innen úgy tűnik igen, és az elején, még kulturált vita is folyt közöttük. A két politikai zseni már jobban ismeri egymást, mint Zoro és Huru, A Több mint 30 éve egy osztályban bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza
  by kobanya on 2022.09.22. at 17:42

  Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza, tisztelegve az 1872-ben Ecséden született gyógyszerész, gyáralapító emléke előtt. Az utcát, valamint a Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából emelt emlékművet D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke és Orbán A Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A vihar a kerületet sem kímélte
  by kobanya on 2022.09.15. at 18:44

  Hatalmas letört faágak, kicsavart fák kísérték végig Kőbányán is a komoly károkat okozó vihart. A A vihar a kerületet sem kímélte bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt
  by kobanya on 2022.09.12. at 13:42

  Menekülésre fogta a sofőr miután igazoltatásra emeltek ki a forgalomból Kőbányán. A XVIII. kerületben kötött ki, pechjére pont a vasúti síneken az üldözés után. A nagyobb tragédiától a rendőrök mentették meg. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki A Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit
  by kobanya on 2022.09.04. at 10:10

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. augusztus 21-én 18 óra 30 perc körül egy kőbányai élelmiszerboltból ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát. A feltételezett elkövetőről felvétel készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy A A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x