II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése

Megosztom

Őrsi Gergely

3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük meg és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán.

Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg. Így ahova csak lehet fákat és növényeket ültetünk.

A most a körúton lévő bokrokat természetesen nem hagytuk veszni, még aznap szakszerű gondoskodás után átültettük. A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cseréljük a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.

A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

A Margit körút zöldítése mellett továbbra is célunk, hogy a környék üres helyiségeibe ismét élet költözzön. Most újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben! Szeptember elejéig várjuk a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. A lista itt elérhető: https://www.margitnegyed.hu/listings/

Rózsadombi magazin Rózsadomb, Pasarét közéleti magazinja

 • A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás
  by rozsadombinfo on 2024.02.19. at 16:27

  A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan idén is a XXI. kerületben indul az első lomkihelyezési időszak február 11-el. A pontos körzetekről, The post A XXI. kerületben kezdődik a lomtalanítás appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Nem foglalhatják roncsautók közterületeinket!
  by rozsadombinfo on 2024.02.17. at 19:25

  Több mint 200 roncsautót kellett eddig elszállítani a II. kerület területéről. Ezeknek az autóknak a tulajdonosai szándékosan hagyják közterületen a The post Nem foglalhatják roncsautók közterületeinket! appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Magyar Péter tovább lépett
  by rozsadombinfo on 2024.02.17. at 13:32

  Várható volt azok számára, akik többet és mélyebben foglalkoznak a belpolitikai helyzettel, mint mondjuk Béla bácsi a kertjében permetezés közben. The post Magyar Péter tovább lépett appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Mit jelent az „antifa” kifejezés?
  by rozsadombinfo on 2024.02.08. at 12:08

  Arold Peter Amikor a II. világháború végén Budapesten történt történelmileg kitörési kísérletnek nevezett eseményről beszélünk, gyakran más és másként kezelik The post Mit jelent az „antifa” kifejezés? appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Prolongálva
  by rozsadombinfo on 2024.02.03. at 19:32

  A II. kerületi önkormányzat a pozitív visszajelzések hatására meghosszabbította az iskolabusz programot a kerületi tanulók számára, válaszolta kérdésünkre Kerényi Gyula The post Prolongálva appeared first on Rózsadombi magazin .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük