Kerületi közélet — 2022.08.04. at 16:09

II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése

Őrsi Gergely

3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük meg és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán.

Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg. Így ahova csak lehet fákat és növényeket ültetünk.

A most a körúton lévő bokrokat természetesen nem hagytuk veszni, még aznap szakszerű gondoskodás után átültettük. A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cseréljük a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.

A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

A Margit körút zöldítése mellett továbbra is célunk, hogy a környék üres helyiségeibe ismét élet költözzön. Most újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben! Szeptember elejéig várjuk a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. A lista itt elérhető: https://www.margitnegyed.hu/listings/

Hírek II. kerület Hírek II. kerület – A Mi kerületünk – Rózsadomb magazin

 • Prostitúcióra kényszerítette
  by rozsadombinfo on 2022.08.16. at 08:21

  A Fővárosi Főügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki a saját feleségét zsákmányolta ki, arra kényszerítve a nőt, hogy prostituáltként dolgozzon, és így tartsa el őt.     A Fővárosi Főügyészség azt közölte kedden az MTI-vel, hogy az 53 éves férfi 2006-ban házasodott össze a későbbi sértettel, aki már ekkor is prostitúciós tevékenységet folytatott. A férj munkahellyel, önálló jövedelemmel nem rendelkezett, megélhetését The post Prostitúcióra kényszerítette appeared first on Hírek II. kerület.

 • Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek
  by rozsadombinfo on 2022.08.16. at 06:56

  Őrsi Gergely Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel. Az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán. A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda The post Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek appeared first on Hírek II. kerület.

 • Energiaválság
  by rozsadombinfo on 2022.08.10. at 12:20

  Őrsi Gergely A magánterületen engedéllyel kivágott fákat az önkormányzat tűzifaként hasznosítja, ingyenesen elszállítja és ajánlja fel rászorulóknak, hogy kevesebb erdőt kelljen irtani. Kerületünkben kiemelten fontos, hogy megvédjük környezetünket és csökkentsük a klímaváltozás okozta károkat. Ezért kezdeményezek egyeztetést az új, lazított fakitermelési szabályozás kapcsán a Pilisi Parkerdő Zrt.-vel, hogy az új szabály ne vezessen tarvágáshoz, erdőirtáshoz. A közelgő energiaválság miatt sokan The post Energiaválság appeared first on Hírek II. kerület.

 • II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése
  by rozsadombinfo on 2022.08.04. at 14:15

  Őrsi Gergely 3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük meg és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán. Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására The post II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése appeared first on Hírek II. kerület.

 • Újra ingatlan pályázat a Margit-negyedben
  by rozsadombinfo on 2022.08.03. at 18:16

  Őrsi Gergely Újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben! Szeptember elejéig várjuk a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. Az önkormányzati tulajdonban lévő helyiségek bérbevételére gazdasági társaságok, kulturális és civil szereplők, de akár magánszemélyek is vállalkozhatnak. A lista itt elérhető: https://www.margitnegyed.hu/listings/ Az önkormányzati projekt indulása, vagyis 2021. januárja óta, komoly lépéseket The post Újra ingatlan pályázat a Margit-negyedben appeared first on Hírek II. kerület.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x