II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése

Őrsi Gergely

3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük meg és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán.

Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg. Így ahova csak lehet fákat és növényeket ültetünk.

A most a körúton lévő bokrokat természetesen nem hagytuk veszni, még aznap szakszerű gondoskodás után átültettük. A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cseréljük a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.

A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

A Margit körút zöldítése mellett továbbra is célunk, hogy a környék üres helyiségeibe ismét élet költözzön. Most újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben! Szeptember elejéig várjuk a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. A lista itt elérhető: https://www.margitnegyed.hu/listings/

Rózsadombi magazin Rózsadomb – A II. kerület közéleti magazinja

 • Gázkészülék szerelő Budapest
  by rozsadombinfo on 2022.11.15. at 20:46

  Szponzorált tartalom Andruk Imre gázkészülék szerelő vagyok. Szolgáltatásomat Hatvantól (Heves megye) számított 80 km-es távolságban vehető igénybe, így megkeresés esetén Budapesten is elérhető. Nyugodtan jelezze, ha onnan keres. Furcsának tűnik, de hiába van távolabb, attól még olcsóbb és gyorsabb is lehet. Ebben az esetben kérem hívja a +36 20 456 8680-as The post Gázkészülék szerelő Budapest appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Térképen a mikromobilitási pontok
  by rozsadombinfo on 2022.11.14. at 19:44

  Folyamatos problémát jelentett az elektromos rollerek és az úgy nevezett mikromobilitást segítő közlekedési eszközök tárolása Budapesten. Volt olyan kerület, ahol be is akarták tiltani. A Fővárosi Önkormányzat mikromobilitási pontokat hozott létre. A mikromobilitási pontokat – más néven Mobi-pontokat – azért hozta létre a Főváros, hogy a felhasználók rendezetten tudják felvenni és The post Térképen a mikromobilitási pontok appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Halott rendőreikre emlékeznek a fegyveres testületnél is
  by rozsadombinfo on 2022.11.01. at 13:10

  Az emlékezés virágai, koszorúk, és mécsesek fényei vezetnek bennünket vissza abba az időbe, amikor hőseink, szeretett kollégáink még közöttünk voltak. Mindenszentek és halottak napja alkalmából Dr. Terdik Tamás r. vezérőrnagy, Budapest rendőrfőkapitánya és helyettesei elhunyt kollégáinkra emlékeztek. A vezetők a Megyeri úti sírkertbe Mátyás Balázs r. törzsőrmester sírját látogatták meg, és The post Halott rendőreikre emlékeznek a fegyveres testületnél is appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Megszűnt a részleges katonai mozgósítás Oroszországban
  by rozsadombinfo on 2022.10.31. at 21:42

  Megszűnt a részleges katonai mozgósítással kapcsolatos minden tevékenység, beleértve a behívók előkészítését és kézbesítését – közölte hétfőn az orosz védelmi minisztérium.     Szergej Sojgu védelmi miniszter utasítására az orosz vezérkar elrendelte, hogy a összes katonai körzet csapatparancsnoka és az Északi Flotta parancsnoka november 1-jéig tegyen jelentést a részleges mozgósítási intézkedések befejezéséről. The post Megszűnt a részleges katonai mozgósítás Oroszországban appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Már közel 150 ezer ember TAJ számát vonták ki a forgalomból – Te fizeted rendesen a hozzájárulást?
  by rozsadombinfo on 2022.10.31. at 18:30

  A Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) tájékoztatása szerint október közepén mintegy 141 ezer ember volt, akinek azért érvénytelenítették a tajszámát, mert hat hónapnál régebbi egészségügyi szolgáltatási tartozása volt. Tavaly márciusban Tállai András államtitkár a parlamenti válaszában még csupán 55 ezer főről beszélt – írja az index.hu Az egyes beavatkozások tarifái azonban eltérhetnek, ugyanis The post Már közel 150 ezer ember TAJ számát vonták ki a forgalomból – Te fizeted rendesen a hozzájárulást? appeared first on Rózsadombi magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments