II. kerület – Beton helyett zöld – elkezdődött a Margit körút zöldítése

Megosztom

Őrsi Gergely

3248 db évelő és 1970 db hagymás növény ültetését kezdtük meg és legalább egy tucat fát fogunk ültetni az érintett területen, a Margit körút páros oldalán.

Az elavult közműszabályok és térképek miatt rendkívül nehéz megfelelő helyet találni az ültetendő fáknak, viszont eljött az ideje, hogy szemléletváltással, a már máshol bevált módszerek alkalmazásával bizonyítsuk, van lehetőség a közművek megóvására és a fák életterének biztosítására egyidejűleg. Így ahova csak lehet fákat és növényeket ültetünk.

A most a körúton lévő bokrokat természetesen nem hagytuk veszni, még aznap szakszerű gondoskodás után átültettük. A zöldsáv rehabilitációja mellett egységes térkőburkolatra cseréljük a területen az aszfaltot, így a későbbiekben könnyebben, valamint kisebb zaj- és porterhelés mellett válnak javíthatóvá a közművek.

A Margit körút zöldítését a Főváros Önkormányzattal együttműködve, a BKM Budapesti Közművek Nzrt. FŐKERT Kertészeti Divíziója által készített környezetrendezési tervek alapján a II. kerületi Önkormányzat valósítja meg.

A Margit körút zöldítése mellett továbbra is célunk, hogy a környék üres helyiségeibe ismét élet költözzön. Most újabb 19 helyiség várja leendő bérlőjét a Margit-negyedben! Szeptember elejéig várjuk a pályázatokat azokra az ingatlanokra, amelyeket augusztus folyamán, a nyílt napokon tekinthetnek meg az érdeklődők. A lista itt elérhető: https://www.margitnegyed.hu/listings/

Rózsadombi magazin Rózsadomb, Pasarét közéleti magazinja

 • Új helyszíneken kapható a Buda Szóda!
  by rozsadombinfo on 2024.06.06. at 19:26

  Őrsi Gergely Új helyszíneken kapható a Buda Szóda! – Ahogy beköszöntött a nyári meleg, úgy érkezett meg a Buda Szóda The post Új helyszíneken kapható a Buda Szóda! appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Közösségi szavazás a Branyiszkó úti garázssor „újratervezésére”
  by rozsadombinfo on 2024.06.04. at 16:45

  A Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat 2024. március 26-án építészeti és hasznosítási koncepcióterv-pályázatot hirdetett a Branyiszkó úti garázssor „újratervezésére”. A május 10-i The post Közösségi szavazás a Branyiszkó úti garázssor „újratervezésére” appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Örsi Gergely elintézte, hogy ne legyen probléma tovább
  by rozsadombinfo on 2024.06.02. at 16:48

  Kern Andrást szeretjük. Sokakat nem is zavar, hogy 5-7 percre ott parkol le ahol nem lehet, ezzel komoly közéleti vitát The post Örsi Gergely elintézte, hogy ne legyen probléma tovább appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz
  by rozsadombinfo on 2024.05.10. at 20:30

  Itt a tavasz, éled a természet! Egy kert, ha szépen karban van tartva, akkor mindig élő, lélegző terület, többek közt The post Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar
  by rozsadombinfo on 2024.05.09. at 18:50

  Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásai immár nem csak a hazai közönséget varázsolják The post Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar appeared first on Rózsadombi magazin .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük