Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a II. kerültben is

Megosztom

Őrsi Gergely

A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért.

A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti.

Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra emelkedik a rendeletmódosítás értelmében.

Vagyis egészen konkrétan az történt, hogy péntek éjjel közel hatszorosára emelte a szombattól fizetendő távhőszolgáltatás díját a rendelet.

Bár a II. kerület önkormányzata még idejében kötött kedvező és előrelátó szerződést az önkormányzat és intézményeinek energiavásárlásáról, melynek értelmében 2023 márciusáig előre meghatározott módon és kedvező áron szerezhetjük be az energiát, a szerződés sajnos nem vonatkozik a Fény Utcai Piacra, mert a piac nem csatlakozott, illetve fűtés szempontjából nem védi a Marczibányi Téri Művelődési Központot, mert az intézmény távhőszolgáltatást használ.

Néhány napja még úgy terveztük, hogy megpróbáljuk rákötni a piacot a távhőszolgáltatásra, és lehetőséget teremtünk környékbeli társasházaknak is erre. A mostani áremeléssel ez a forgatókönyv sajnos valószínűtlenebbé vált.

Az áremelkedés komoly tehertétel az önkormányzat számára. Tudjuk, hogy más városok és városrészek még rosszabb helyzetben vannak, hiszen nekünk egy intézmény esetében, többeknek több intézmény esetében kell hasonló áremelkedéssel szembenézniük.

Továbbra is tartjuk magunkat ahhoz, hogy nem zárunk be intézményt a II. kerületben.

Vigyázzunk egymásra!

Vigyázzunk Budára!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük