75 éves Utasellátó születésnap a Keleti pályaudvaron

Megosztom

MÁV

Szombaton megnyílt az Utasellátó alapításának 75. évfordulója alkalmából az egynapos jubileumi kiállítás a Keleti pályaudvaron, ami ma 18 óráig látogatható.

Az esemény különleges alkalmat ad arra, hogy a pályaudvar 6. vágányán álló szerelvényen az érdeklődők megtekinthessék az Utasellátó 75 éves működése során szolgálatba állított étkezőkocsikat, amelyeken fizetős vendéglátás működik a rendezvény ideje alatt. A Lotz-teremben bemutatják a vasúti vendéglátás ikonikus szervezetének történetét, emellett színes programokkal várják a látogatókat.

Az idei évben már több, mint 680 ezer utas vette igénybe a fedélzeti vendéglátást. Eddig hamburgerből 14 ezer darabot adtak el, felszolgáltak 9400 adag gulyáslevest, 6800 adag marhapörköltet és 5100 adag csirkepaprikást is, mindehhez pedig 43 ezer korsó sört csapoltak.

Évtizedes távlatban az idén közlekedett a legtöbb vonat fedélzeti vendéglátással, naponta 95 vonat járta a síneket étkezőkocsival vagy bisztrókocsival, ezek közül 10 nemzetközi, a többi pedig belföldi járat.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük