Műfüves füvesek

Megosztom

Emlékeztek, amikor az előző városvezetés műfűvel akarták „zöldíteni” a várost? Mondjuk lehetséges, hogy volt egy műfüves spanjuk.

Karácsony egy tanmesében emlékeztet arra, hogy mi az igazi zöld.

Karácsony Gergely

Szerintem mindenki emlékszik az első képen látható állapotra: az Andrássy út mentén lévő, rossz állapotban lévő zöldfelületet az előző városvezetés egyszerűen letakarta műfűvel. A műanyag felület azonban hiába zöld, a probléma megoldása helyett csak tovább súlyosbította a helyzetet, hiszen alatta tönkrementek az ott élő fák gyökerei.

Terézváros önkormányzatával karöltve felszedtük a műfűszőnyeget, hogy aztán a súlyosan szennyezett talaj eltávolítását követően, egy hazánkban őshonos, gyönyörűen virágzó növényt, macskamentát ültessünk a helyére. Ehhez viszont egy sokszereplős, összetett tervezési és kivitelezési folyamatra volt szükség.

Az eredmény egy fenntartható, élő zöldfelület lett.

Bonyolult kérdésekre nincsenek egyszerű válaszok. Bonyolult kérdésekre komplex válaszok vannak, ezek pedig gondos tervezést igényelnek. A fenti példa is bizonyítja, hogy a jó kormányzás transzparens, megbecsüli a különböző nézőpontokat és végül, de nem utolsó sorban nem hazudja azt a választóknak, hogy bonyolult kérdésekre vannak egyszerű válaszok.


Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük