Budapesti közlekedés október 22-23

Megosztom

 Több rendezvényt is tartanak a hétvégén a fővárosban, amelyek miatt közlekedési változásokra kell készülni. Október 22-én, szombaton délután fáklyás felvonulást rendeznek a Műegyetem és a Bem József tér között.

Október 23-án, vasárnap a délelőtti órákban a Kossuth Lajos téren ünnepi rendezvényt tartanak, délután pedig vonulásos demonstráció lesz a Kálvin tér és a Műegyetem rakpart között. Az M3-as metró az ünnepi hétvégén (szombaton és vasárnap) is egész nap a munkanapi rend szerint jár: Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között metróval, a Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között metrópótló autóbusszal lehet utazni. A Nagyvárad téren továbbra sem áll meg a metró. A hétvégi közlekedési rendről a BKK folyamatosan frissülő oldalán tájékozódhatnak.

Az M3-as metró közlekedése a hétvégén

Október 22-én, szombaton és október 23-án, vasárnap az M3-as metró szerelvényei egész nap Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér, illetve a Göncz Árpád városközpont és Újpest-központ között járnak. A Kálvin tér és a Göncz Árpád városközpont között az M3-as metrópótló busszal lehet utazni. A metró a Nagyvárad téren nem áll meg; a tér és környezete a Népliget felől az M30-as állomáspótló busszal, a belváros felől a 2M villamossal, a Keleti pályaudvar felől a 2M és a 24-es villamossal, a Semmelweis Klinikák felől MOL Bubival, vagy gyalog közelíthető meg.

Közlekedési változások október 22-én, szombaton a fáklyás felvonulás miatt

Október 22-én, szombaton előreláthatólag 16:00 és 19:00 között fáklyás felvonulást tartanak a Műegyetem–Műegyetem rakpart–Szent Gellért tér–Szent Gellért rakpart–Döbrentei tér–Várkert rakpart–Ybl Miklós tér–Lánchíd utca–Clark Ádám tér–Fő utca–Jégverem utca–Bem rakpart–Csalogány utca–Nagy Imre tér–Fő utca–Bem József tér útvonalon. A vonulás miatt előreláthatólag 16:00 és 17:20 között korlátozzák a menet útvonalán a közúti forgalmat, majd 17:20 és 19:00 között lezárják a Bem József teret.

Közösségi közlekedési változások október 22-én, szombaton a fáklyás felvonulás miatt

A Szent Gellért tér és a Szent Gellért rakpart lezárásának idején, várhatóan 16:00 és 16:40 között:

 • az 56A villamos a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között az Alkotás utcán és a Villányi úton, a 61-es villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik;
 • a 19-es és a 41-es villamos két szakaszon: a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér – Műegyetem M között, valamint a Bécsi út / Vörösvári út és – a zárások helyszínétől függően – a Rudas Gyógyfürdő, a Clark Ádám tér, illetve a Batthyány tér között közlekedik;
 • a 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a dél-budai végállomások és a Szent Gellért tér – Műegyetem M között jár;
 • a 7-es és a 133E busz a Szabadság hídon és a Kiskörúton közlekedik.

A Várkert és a Bem rakpart lezárása idején, várhatóan 16:30 és 17:30 között:

 • a 105-ös busz módosított útvonalon, a Clark Ádám tér és Várkert Bazár érintése nélkül, a 178-as busz útvonalán és megállóhelyeit érintve az Attila úton és a Krisztina körúton jár;
 • a 11-es és a 111-es busz módosított útvonalon: a Batthyány tér helyett a Széll Kálmán térre közlekedik;
 • a 39-es busz rövidített útvonalon, a Batthyány tér helyett csak a Fazekas utcáig jár.

A Bem József tér lezárása idején, várhatóan 17 és 19 óra között:

 • a 19-es és 41-es villamos módosított útvonalon: a Margit körút–Széll Kálmán tér–Krisztina körút útvonalon, a 17-es és az 56A villamos vonalán és megállóhelyeit érintve közlekedik;
 • a 109-es busz rövidített útvonalon: a Batthyány tér helyett csak a Margit híd, budai hídfőig közlekedik.

Közösségi közlekedési változások október 23-án, vasárnap a délelőtti órákban

Október 23-án, vasárnap előreláthatólag 8:00 és 10:00 között a zászlófelvonás miatt a 2-es, a 2B és a 2M villamos csak a déli végállomások és a Kossuth Lajos tér (Széchenyi rakpart) között jár. 

Közlekedési változások október 23-án, a délutáni órákban

Október 23-án, vasárnap előreláthatólag 16:00 és 21:00 között vonulásos demonstrációt tartanak a Kálvin tér–Vámház körút–Fővám tér–Szabadság híd–Szent Gellért tér–Műegyetem rakpart útvonalon. A Budapesti Közlekedési Központ a kötöttpályás járatok, elsősorban a sűrítve közlekedő M4-es metró, a Kőbánya-Kispest és a Kálvin tér M között közlekedő M3-as metró, valamint a 4-es és a 6-os villamos igénybevételét javasolja.

Közösségi közlekedési változások október 23-án, vasárnap délután

Várhatóan 16:00 és 17:30 között lezárják a Vámház körutat, a Fővám teret és a Szabadság hidat. Ebben az időszakban:

 • a 48-as és a 49-es villamos csak a budai oldalon, a déli végállomások és a Döbrentei tér között jár;
 • a 15-ös és a 115-ös busz csak az északi végállomások és az Erzsébet tér között közlekedik;
 • a 83M trolibusz módosított útvonalon jár: nem érinti a Ráday utca és a Kálvin tér közötti megállókat;
 • Hogyha a hatóság a tömeg nagysága miatt korlátozza a Kálvin tér és a Múzeum körút forgalmát:
  • az M3-as metrópótló busz csak az Astoria és a Göncz Árpád városközpont között jár;
  • a 9-es autóbusz és a 72M trolibusz két szakaszon: a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) és a külső végállomások, valamint az Astoria és északi végállomások között jár;
  • a 100E busz csak a reptér és a Kálvin tér (Szabó Ervin tér) között közlekedik.

A demonstráció miatt előreláthatólag 16:40 és 17:40 között korlátozzák a Szent Gellért tér forgalmát. Ebben az időszakban:

 • a 19-es, a 41-es, a 48-as, a 49-es, az 56A villamos a déli szakaszon csak a Szent Gellért térig, a 19-es, a 41-es és az 56A villamos az északi szakaszon a Rudas Gyógyfürdőig jár.
 • a 7-es és a 133E busz módosított útvonalon: a Villányi út–Budaörsi út–Hegyalja út–Döbrentei tér–Erzsébet híd útvonalon jár.

A hétvégi valós idejű forgalmi változásokat a BKK oldalán lehet követni. A korlátozásokról és a lezárásokról a rendőrség oldalán érhető el bővebb információ.

Az utazások megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikációban.

bkk.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük