A nemzet rabszolgái – Az ember esze megáll!

Megosztom

A kormány szerint a pedagógusok béremelését kizárólag a „baloldal” akadályozza. Olvastunk már a regnáló vezetéstől sok hülyeséget, de ez most szintet lépett.

A  pedagógusok további béremelését egyedül a baloldal akadályozza  – kormányzati reagálás a pénteki  országos pedagógus sztrájkra, tüntetésekre

A kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében, azt egyedül a baloldal akadályozza.

A kormány elkötelezett a pedagógusok bérének további emelésében. Ahogy azt a csütörtöki Kormányinfón ismertettük: minden eddiginél nagyobb pedagógus-béremelés következhet, amint meglesz az uniós megállapodás. Az a cél, hogy a  pedagógusok átlagbére 2025-re elérje a diplomás átlagbérek 80 %-át. A mostani bérhez képest 2023-ban az eddig hazai forrásokból tervezett 10%-nál magasabb, csaknem 21%-os, 2024-ben 25%-os, 2025-ben pedig 29-30 %-os  lehet a béremelés mértéke. Egyedül a baloldal az, aki folyamatosan akadályozza a pedagógus-béremelést, hiszen Brüsszelben folyamatosan azon dolgoznak, hogy Magyarország ne kapja meg a hazánknak járó forrásokat, amelyek többek között a korábban tervezettnél magasabb pedagógus-béremelést is fedeznék.

Kapcsolódó

Nem fogod elhinni: ennyit keres egy tanár 14 év munka után

Az alábbi táblázatból világosan látszik, hogy mely területeken csökken a bér (sárga) és az is, hogy mennyivel rövidíti meg a dolgozókat a kormány (barna).

hovege.hu


Ezúttal is hangsúlyozzuk, hogy a  törvényesen szervezett sztrájk a véleménynyilvánítás törvényes és következmények nélküli formája. Azokat a pedagógusokat, akik törvényes sztrájkban vesznek részt, retorzió nem éri. A baloldali állításokkal ellentétben semmiféle tömeges kirúgásról nincs szó, felmentésre eddig mindösszesen azon 5 pedagógus esetében került sor, akik többszörösen is jogszerűtlen munkabeszüntetésben vettek részt.

     Kiadó: Kormányzati Tájékoztatási Központ

(OS)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük