Kerületi közélet — 2022.08.16. at 08:50

Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek

Őrsi Gergely

Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel. Az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán. A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda büszke arra, hogy nálunk él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, akik békében és biztonságban élhetnek itt. Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad. Az ilyen, a történelem szemétdombjára való eszméket hirdető embereknek nincs helye köztünk.

A környéken rövid idő alatt ez már a második gyűlöletkeltő megnyilvánulás. Amikor észleltünk a közeli Zsigmond téren egy melegellenes firkát, fél órán belül eltávolítottuk és feljelentést tettünk. Most is azonnal lefestjük a horogkeresztet. A II. kerületi önkormányzat ebben az esetben is minden segítséget megad a Budai Zsidó Hitközségnek és a rendőrségnek. Itt, Budán mindenki számíthat a teljes közösség szolidaritására, akit vallása, származása, szexuális identitása miatt támadnak.

Rózsadombi magazin A II. kerület közéleti magazinja

 • A kerületben nem sikerült a Fidesznek
  by rozsadombinfo on 2022.10.02. at 18:21

  Arold Péter Haláleset miatt írtak ki időközi önkormányzati választást. Hiába írt a kormánysajtó szinte összes kiskatonája lejárató cikkeket, nagy fölénnyel nyert, az eddig szinte ismeretlen DK-s induló Nagy Eszter. Ami nem változott az a kormányoldali szimpatizáns csapat, akik a Pesti Srácok – majdnem prostit írtam – utálkozó cikke mögé kanyarítottak. Náluk ez így megy Eredmény The post A kerületben nem sikerült a Fidesznek appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a kerültben
  by rozsadombinfo on 2022.10.02. at 14:59

  Őrsi Gergely A péntek éjjel megjelent Magyar Közlönyből értesülhettünk arról, hogy szombattól, vagyis mától mennyit kell fizetniük az önkormányzati intézményeknek a távhőszolgáltatásért. A rendeletmódosítás az önkormányzati intézményeink közül a II. kerületben közvetlenül a Marczibányi Téri Művelődési Központot érinti. Eddig átlagosan havi bruttó 1,3 millió forint volt a távhődíj, éves szinten 16 millió. Ez most havi 7.708.000-re, éves szinten 92.500.000 forintra The post Brutális módon emelkedett a távhődíj bizonyos önkormányzati épületeknél a kerültben appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Holnap eljő a nap
  by rozsadombinfo on 2022.10.01. at 09:19

  Arold Péter Ó mond, Te kit választanál? A Fidesz szerint Örsi Gergely a kerület polgármesterre jogszabályt sértett, ugyanis a vasárnap esedékes választás kapcsán Őrsi Gergely a főváros II. kerületének MSZP-s polgármestere a kerület helyi választási bizottsága szerint – írja a Fidesz II. kerületi szervezete Facebook-oldalán szombaton.     A közlés szerint a választási bizottság Őrsi Gergelyt eltiltotta a további jogsértéstől.    Szerintük Őrsi Gergely The post Holnap eljő a nap appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Hamarosan – csak Budapesten – 35 postafiók fog bezárni
  by rozsadombinfo on 2022.09.30. at 20:59

  A kormány évtizedes (gazdaság)politikája elérte a Magyar Postát is. Hamarosan – csak Budapesten – 35 postafiók fog bezárni, mert Brüsszel, meg szankciók, meg háború – szóval a szokásos Fidesz mantra. És mondják ezt az odafent pöffeszkedő galeritagok, akik több mint egy évtizede ássák a magyar gazdaság sírját, saját hasznukra. Az infláció ugyan évek óta egyre csak nő, mint ahogyan a The post Hamarosan – csak Budapesten – 35 postafiók fog bezárni appeared first on Rózsadombi magazin.

 • Kedves Szomszédaim! Fontos kéréssel fordulok Önökhöz
  by rozsadombinfo on 2022.09.30. at 13:41

  Őrsi Gergely Az elmúlt közel három évben mindent megtettünk azért, hogy rászolgáljunk az Önöktől kapott bizalomra. Minden egyes döntésünket az vezette, hogy Buda minél jobb hely legyen. Pártpolitikai szempontok helyett kizárólag egyetlen dolog vezérelte döntéseinket: a budaiak érdeke. Most vasárnap, október 2-án az eddigi képviselő, Tompa János barátom halála miatt időközi választásokat tartunk a Fény utca, a Fillér utca, a The post Kedves Szomszédaim! Fontos kéréssel fordulok Önökhöz appeared first on Rózsadombi magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x