Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek

Megosztom

Őrsi Gergely

Augusztus 12-én, pénteken este a Frankel Leó úti zsinagóga falára valaki(k) horogkeresztet festettek, valamint korábban az épület liftjében SS emblémát és Adolf Hitler monogramját firkálták fel. Az üzenet egyértelmű: a hatmillió ártatlan áldozatot követelő holokauszt után van olyan ember, aki szerint a túlélők és leszármazottaik által látogatott zsinagógának nincs helye Budán. A mi válaszunk legalább ilyen egyértelmű. Buda büszke arra, hogy nálunk él Közép-Európa egyik legnagyobb, virágzó zsidó közössége, akik békében és biztonságban élhetnek itt. Aki a zsinagógát támadja, az mindannyiunkat támad. Az ilyen, a történelem szemétdombjára való eszméket hirdető embereknek nincs helye köztünk.

A környéken rövid idő alatt ez már a második gyűlöletkeltő megnyilvánulás. Amikor észleltünk a közeli Zsigmond téren egy melegellenes firkát, fél órán belül eltávolítottuk és feljelentést tettünk. Most is azonnal lefestjük a horogkeresztet. A II. kerületi önkormányzat ebben az esetben is minden segítséget megad a Budai Zsidó Hitközségnek és a rendőrségnek. Itt, Budán mindenki számíthat a teljes közösség szolidaritására, akit vallása, származása, szexuális identitása miatt támadnak.

Rózsadombi magazin Rózsadomb, Pasarét közéleti magazinja

 • Új helyszíneken kapható a Buda Szóda!
  by rozsadombinfo on 2024.06.06. at 19:26

  Őrsi Gergely Új helyszíneken kapható a Buda Szóda! – Ahogy beköszöntött a nyári meleg, úgy érkezett meg a Buda Szóda The post Új helyszíneken kapható a Buda Szóda! appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Közösségi szavazás a Branyiszkó úti garázssor „újratervezésére”
  by rozsadombinfo on 2024.06.04. at 16:45

  A Budapest Főváros II. Kerületi Önkormányzat 2024. március 26-án építészeti és hasznosítási koncepcióterv-pályázatot hirdetett a Branyiszkó úti garázssor „újratervezésére”. A május 10-i The post Közösségi szavazás a Branyiszkó úti garázssor „újratervezésére” appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Örsi Gergely elintézte, hogy ne legyen probléma tovább
  by rozsadombinfo on 2024.06.02. at 16:48

  Kern Andrást szeretjük. Sokakat nem is zavar, hogy 5-7 percre ott parkol le ahol nem lehet, ezzel komoly közéleti vitát The post Örsi Gergely elintézte, hogy ne legyen probléma tovább appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz
  by rozsadombinfo on 2024.05.10. at 20:30

  Itt a tavasz, éled a természet! Egy kert, ha szépen karban van tartva, akkor mindig élő, lélegző terület, többek közt The post Darázs irtás tavasszal: 8 kérdés és válasz appeared first on Rózsadombi magazin .

 • Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar
  by rozsadombinfo on 2024.05.09. at 18:50

  Az este’r partners belsőépítészeti koncepciója alapján megvalósuló Zazie Bistro & Bar belsőépítészeti megoldásai immár nem csak a hazai közönséget varázsolják The post Nemzetközi építészeti díjat nyert a BigSEE Awardson a Zazie Bistro & Bar appeared first on Rózsadombi magazin .

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük