Esztétikus középsziget épül a pestújhelyi csomópontban

Egy kellemes, „élő” középszigetté alakul a XV. kerület egyik legcsúfabb pontja.

Az ideiglenes forgalomtechnikai eszközök kihelyezését követően a bontási munkálatokkal úlius 13-án elkezdődik az Apolló utca–Thököly út csomópontban lévő középsziget felújítása.

A szigetet körbevevő útszegély és a rajta átvezető járda is megújul, elbontják a sziget aszfaltburkolatát, majd a ráhajtást megakadályozó elemek elhelyezésével, valamint növénytelepítéssel egy rendezett, esztétikus középszigetet alakítanak ki.

Az építési munka eredményeként reményeink szerint megszűnik az eddig gyakorlatilag hulladéklerakónak használt területen tapasztalható áldatlan állapot.

 • Az önkormányzati beruházás bruttó 15 492 462 forintból valósul meg.
 • A szerződéses befejezési határidő: 2022. szeptember 1. – azonban várhatóan a kivitelező augusztus első felére már elkészül az átépítéssel.

Palotai magazin XV. kerület Palota közéleti magazinja

 • Komoly fogás a Neptun utcában
  on 2023.11.30. at 21:12

  A BRFK XV. Kerületi Rendőrkapitányság egyenruhásai 2023. november 22-én éjjel negyed kettő körül a Neptun utcában felfigyeltek egy személyautóra, ami The post Komoly fogás a Neptun utcában appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

 • Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt – hogy honnan jött?
  on 2023.11.27. at 13:46

  Az ország karácsonyfáját állítják fel daruval tűzoltók az Országház előtt 2023. november 27-én. A mintegy 24 méter magas, 80 centiméteres The post Felállították az ország karácsonyfáját az Országház előtt – hogy honnan jött? appeared first on Palotai magazin XV. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük