Antal államtitkár a római Dux-táborban

Megosztom

Az Arcanummal kötött együttműködésünk keretében elindítottuk a “Digitális Történelem” blogunkat, az elmúlt 250 év feldolgozott és digitalizált sajtó anyagjaival.

1938 augusztus 25 Magyar Nemzet

Antal István (Wikipedia)

Rómából jelentik: Antal István államtitkárt, aki kedden este meglátogatta a Dux-tábort, a tábor bejáratánál Starace miniszter fogadta.

A miniszter a hatalmas táboron végigvezette a magyar vendéget. A tábor megszemlélése után a tábor tiszti étkezdéjében vacsora volt, amelyen részt vettek Starace, Alfieri és Cobolli-Gigli miniszterek, valamint báró Villani Frigyes kriinált magyar követ. A vacsorán ott volt többek között Trenker Luis, a neves sportember is. Antal István államtitkár a táborból távozóban kijelentette, hogy a Campo Dux rendkívül nagy hatást gyakorolt rá. Az államtitkár bámulattal emlékezett meg a tábor nagyvonalú felépítéséről, nagyszerű szervezetéről és bennlakóinak példás fegyelméről és sportkészségéről.
A szerdai napot az államtitkár ismét az olasz sajtószervezetek tanulmányozásával töltötte el. Este báró Villáni Frigyes magyar követ vacsorát adott Antall István államtitkár és kísérete tiszteletére. Az államtitkár és kísérete az éjjel folyamán elutazott Rómából.

Ki volt Antal István?

Budapest, 1940-es évek Antal István igazságügy-minisztériumi államtitkár (1938-42), nemzetvédelmi propagandaminiszter (1942. ápr. 17.-1944. márc. 22)., igazságügy-miniszter (1944. március 22.-augusztus 29.), egyidejűleg vallás- és közoktatásügyi miniszter.

Mert a történelem nem lenne számodra ismert, ha nem lenne az arcanum.com az Arcanum adatbázisa

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük