Jól vagyunk, jól vagyunk! – viccelődtek a munkások

Megosztom

Zalán György

(A köztársasá…) Az országelnökasszony lement a palota elé, szóba elegyedve az őket földbe döngölő törvény ellen tiltakozókkal.

*

Rákosi egy gyárlátogatás alkalmával a munkások közé lépett.

Hogy vagyunk, hogy vagyunk? – viccelődött Rákosi elvtárs.

– Jól vagyunk, jól vagyunk! – viccelődtek a munkások.

*

A volt tehetőscsaládügyi álomtitkártól a tüntetők hoztak egy idézetet:

„Hálás vagyok a sorsnak, hogy nem kórházi ápolóként vagy pedagógusként élünk röhejes jövedelemből.” Ezt ez a jóasszony még 2010-ben mondta.

Azért a mai napra is jutott tőle idéznivaló:

„Egymás sértegetésével nem megyünk semmire. Én idejöttem, megszólítottam önöket, érdeklődéssel meghallgatom, mit gondolnak.”

Tizenhárom év telt el a két szöveg megszületése között. Tizenhárom év, ami alatt a folyamatokba a regnálók semmiféle külső befolyást nem engedtek. Narancssárga paradicsom.

*

Az Index hírcíme:

Egy mentésirányító szerint Gálvölgyi János esetéből ismertsége miatt lett ügy

Most megint elővehetném a tegnapi bejegyzésem fényképsorozatát, amin azt a folyamatot mutatom be, hogy milyen komoly töprengés előzi meg nálam, mire egy kérdésre megtalálom a választ, de jelen esetben a „Heuréka” elé még vagy nyolc szenvedős képet be kéne szuszakolnom.

Eddig a minilapszemléim írásakor azt a technikát alkalmaztam, hogy a hírcímeket értelmezve valami nagyobb baromságot, valami goromba analógiát írtam, alapból defektes gondolkodásmódom sokat segített ebben. Most viszont ez a hír valódi kihívást jelentett a számomra. Egyszerűen nem jutott eszembe akkora faszság, ami ezt űberelhetné.

Aztán megjött a méltó megoldás:

– Néró be se kerülhetett volna a történelemkönyvekbe, ha nem sivalkodnak olyan hangosan a lángok között kínban haldokló emberek.

Szóval „ügy” volt eddig is, akár több naponta, csak kevesen tudtak róla. Én semmiképpen, bár gyanúim voltak, ha az ember összerakosgat magában mindenféle hírfoszlányokat, alakul a puzzle.

Gálvölgyi akarata ellenére mártírja lehet az „ügynek”, azt sajnálom, hogy a végeken erejükön felül szolgálatot teljesítők is azok lesznek, jönnek fegyelmik, kirúgások, felbukkannak a csillagászati összegek, amiket a mostani bagázs már a szolgálatra áldozott – ellentétben az előző kormányokkal -, Javert felügyelő a törvény teljes szigorával odabasz, mindenki tudja a végét.

Ki lesz téve a tábla:

„Az egészségügy átalakítása alatt a betegek elhalálozása zavartalanul folyik!”

Azért mázlink van ezekkel a miniszterekkel, az előző is csak időnként szólt bele a buliba, de ő tette közgyógyossá a tízparancsolatot, viszont a kovid alatt nem ért rá, túlságosan lekötötte a mátyáskirakós. De ezalatt se ölt meg senkit. Egy kisvárosnyi beteg azért halt meg, mert minden jótanács ellenére abbahagyta a lélegzést, az meg csak úgy lehetett, hogy akik kezelték volna a kínai lélekmasinákat, már a gyurcsány miatt elmentek világot látni, de már hárman is visszajöttek, amikor megtudták, hogy az új miniszter végre rendet ígért.

Mert lesz itt rend, már a varrodákban vannak az egészségügyisek új egyenruhái, csak a rendfokozati vállapokat kell almazöldre átfesteni, jobban néznek ki majd a műtősök steril ruháin.

*

Más: az a faszkalap Zelenszkij állítólag azt vizionálta, hogy fel kéne robbantani a Barátságot, hát elég pipa lehetett, mostanában rájuk jár a rúd.

Még szerencse, hogy náluk nincs autokrácia, egyébként meghosszabbította volna Bicskéig, jó, ha egy embert olyanok vesznek körül, akik le tudják csillapítani a hirtelenharagúakat.

Nekem meg az a szerencsém, hogy amiket én mondok időnként, azt nem hozza le az újság, nagy bajban lennék. Persze gyanítom, hogy így is tudják, csak már unják a lista folyamatos bővítgetését, jó, én nem mennék el a robbantásig, de egy független – mégeccer: FÜGGETLEN – igazságszolgáltatás előtti névsorolvasást végignéznék szívesen.

*

Olvastam, hallottam, hogy egy háziorvos felírt egy nőnek cukorbetegségre alkalmazott tablettát – merthogy attól fogyni lehet -, ha cserébe a hölgy lefekszik vele. Közben ez az orvosság hiánycikk, akiknek valóban szükségük lehet rá, nem jutnak hozzá a sok Norbiból kiábrándult fogynivágyó plusz igénye miatt.

Ez a doki lehet, hogy skizofrén, de legalábbis önsorsrontó. Ha egy duci nőtől szexet vár el – kockára téve a lebukást -, akkor szereti a moletteket. Ha segít a lefogyásban, a saját lehetséges választékát szűkíti.

Persze lehet, hogy hosszútávú tervei vannak, a sitten juthat neki sovány, kövér, játszhat velük doktorosdit is akár. Ráadásul szélesedhet a látóköre, megismerheti azt az eljárást, amivel műtét nélkül avatnak asszonnyá férfiakat.

De a témánál maradva, jó, hogy nálunk nem engednek be tapasztalt börtönjárókat az óvodákba, még megtudnák a lurkók, hogy nem is kell műtétre kuporgatniuk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük