Mit tervez Matolcsy a megtakarításainkkal? Azonnali választ várunk!

Megosztom

Szárnyas Hangya

Biztos voltam abban, hogy az ellenzék azonnal neki megy Matolcsy mondatainak, pedig érthetően ott van . Ennek ellenére az ellenzék úgy gondolja és már-már látni is véli, hogy ki akarják venni az emberek zsebéből. A szöveg tartalmazta, a vállalkozóknál fekvő, a likviditást biztosítandó 100 milliárdokról is, de érdekes módon a DK ezt nem így tálalja.

Én nem vagyok egy fideszfan, de kezd már tele lenni a hócipőm a jelenlegi ellenzékkel. Nem kicsit, nagyon. Matolcsy szövege egyértelmű

“20 ezer milliárd forintban mérhető a családok pénzügyi megtakarítása Magyarországon. Ebből olyan 8000-8500 milliárd forint van nem látható párnákban, és nem tudom, dobozokban otthon.

És 12 ezer milliárd forint van látra szóló betétben a bankoknál. Ezt a 20 ezer milliárd forintot ezt persze most eszi, rágja, harapja az infláció. Ezt föl lehetne használni. Ha lennének kormányzati programok, amelyek bekapcsolják ezt a 20 ezer milliárdot például az energiahatékonyság keretében indított programokra, energiatakarékosságra, élelmiszeripari termelékenységet növelő programokra, akkor megúsznánk ezt a pénzt.”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük