Legyen hatósági áras a PB-gáz

Megosztom

A Párbeszéd törvényjavaslatot nyújt be a PB-gázpalackok hatósági áras szabályozásáról – közölte Berki Sándor, a párt országgyűlési képviselője vasárnapi online sajtótájékoztatóján.

    Az ellenzéki politikus azt mondta: a jogszabályok szerint jelenleg a 11,5 kilogrammos gázpalack nem kerülhet többe a 2012. december 1-jén alkalmazott ár 90 százalékánál.
    Berki Sándor szerint azonban jelenleg a piacon nem lehet kapni ezt a terméket, csak a drágább, más kiszerelésű palackokat. A probléma sokakat érint, mert több százezren használnak PB-gázpalackot Magyarországon – fűzte hozzá.

Kisebb tömegű, ám drágább PB-gázpalackot forgalmaznak augusztus 8-tól a MOL-kutakon, ami nem tartozik a rezsicsökkentett kategóriába. A 10,9 kilós palack ára 7800 forint lesz.

Blikk


    A Párbeszéd javaslatát ismertetve kiemelte: a földgázellátásról szóló törvényt szeretnék úgy módosítani, hogy a hatósági ár minden töltőtömegű palackra vonatkozzon.
    Ha a kormány leszavazza a javaslatot, azzal azt bizonyítják, hogy mennyire „kétszínűek és cinikusak” – fogalmazott Berki Sándor.

A PB gáz sem maradt ki a rezsicsökkentés megszüntetéséből / Fotó: MTI/Rosta Tibor

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük