Hát nem érdekes? A kormány mindenkit bedarál

Megosztom

Arold Péter

Vári Attila hirtelen lemondása mögött biztosan más indokok is vannak, mint az, amit mondott:

„Az elkövetkezendő időszakban teljes szívvel és figyelemmel kívánok új feladatomra koncentrálni, a magyar vízilabdasport legmeghatározóbb fejlesztésére, a Nemzeti Vízilabda Képzési és Módszertani Központ létrehozására”

Mint mostanra kiderült, okkal történt és az ok mögött vastagon ott volt a politikai is. Vári a kormányhoz való kötődése nem újdonság annak ellenére, hogy erre nem nagyon volt példa a magyar vízilabda történetében.

Az elnökségi tagok nem kedvelték a vezetési stílusát, gyakran cserélte a főtitkárokat, nem látták tisztán a pénzügyi helyzetet, előfordult, hogy az utolsó pontban határoztak fontos anyagi jellegű kérdésekről. Többen panaszkodtak az átláthatatlanságra.

Noha már a szövetség elnöke volt, a mohácsi vízilabdás projektet a nevéhez kötötték, és taotámogatást is kapott.

A Splitben rendezett Európa bajnokság alkalmával a két válogatott szállásolásában felmerült problémák is valami más, mindennél érdekesebb, de inkább nyugtalanítóbb esetekre utal.

Hogy miért nem érkezett meg időben az eredeti utalás, és miért lett elegendő másodszorra 70 százalék, és hogy hogyan köthetett ki egy hongkongi számlán az eredeti utalás, arról belső vizsgálat van folyamatban.

Váritól írásban tudakoltuk, hogy áll ez a vizsgálat, ám erre érdemi választ nem küldött. Reakciójából viszont kiderült, hogy a kapcsolata „mind szakmai, mind emberi oldalról” kiváló Schmidt Ádám államtitkár úrral. Az Európa-bajnokságra foglalt szállás ügyében közölte, hogy mindkét válogatott „szállása biztosított volt, a fizetési kötelezettségeinek az MVLSZ időben eleget tett”, szerinte tehát „tévesek az információk”.

Érdemes elolvasni a telex.hu helyzetelemzését az ügyben.

Címlapfotó: Kövér László, az Országgyűlés elnöke, Vári Attila, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke és Szabó Tünde (korábbi) sportért felelős államtitkár a budapesti vízilabda-Európa-bajnokság férfi tornájának döntőjében játszott Magyarország–Spanyolország mérkőzésen a Duna Arénában 2020. január 26-án – Fotó: Czagány Balázs / MTI

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük