Helyreállhat a szemétszállítás rendje Budapesten, megszületett a megállapodás

Megosztom

Karácsony Gergely

A mai tárgyalások eredményeként a felek aláírták az egyezséget, amely szerint Budapest a lehetőségeihez mérten segíti a hulladékszállításban dolgozó munkatársait az áremelkedések és a rezsiköltségek növekedése miatti megélhetési gondok enyhítésében, ők pedig felveszik a munkát, és mindent elkövetnek a felhalmozott lemaradás mielőbbi bepótlása érdekében.

Köszönet illet mindenkit, aki a megállapodáson dolgozott, de én hadd köszönjem meg külön is azoknak a kollégáknak, akikkel ma hajnalban volt módom találkozni.

Két dolgot tettünk még. Kézbesítettük a kormányzati Kukaholdingnak azt a számlát, amivel megfizetheti az adósságát és visszaadhatja azt a pénzt, amit a budapestiek által befizetett szemétdíjból eltett.

És megkezdtük az egyeztetéseket a fővárosi cégek szakszervezeteivel arról, hogyan tudunk segíteni a megélhetési válságban a Budapest-család dolgozóinak. A kormányzati megszorítások – ma ötször annyi adót vonnak el a fővárostól, mint a fideszes városvezetés idején –, a tíz-húszszorosára nőtt energiaköltségeink nagyban korlátozzák a mozgásterünket, de minden megmaradt lehetőségünkkel segíteni akarunk és segíteni fogunk.

Mert Budapest szolidáris város. Budapest veled van!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük