Kerületi közélet — 2022.08.28. at 13:00

XVIII. kerület – Közmeghallgatás az erdők védelméért

Budapest Főváros XVIII. kerület – Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata minden lehetséges eszközével próbálja megvédeni a kerületében található erdőket és fákat.

 1. augusztus 25-én a 18. kerületi Önkormányzat közmeghallgatást tartott a Halmi-erdőben. A kormány 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendelete miatt szervezték meg a maghallgatást szakmai és lakossági résztvevőkkel közösen.

Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere az ülésen arra kérte a kerület összes képviselőjét, hogy politikai hovatartozástól és nézetektől függetlenül fogjanak össze annak érdekében, hogy a város erdeit, fáit ne vághassák ki.

Szaniszló Sándor

Lévai István Zoltán és a FIDESZ-KDNP helyi politikusai azonban ellentmondásba kerültek saját állításukkal, a jelek és tetteik alapján ők is aggódnak a kerületi erdőkért. A fideszes politikus ugyanis határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy a 18. kerületben található erdőterület a jelenlegi parkerdő besorolásból kerüljön át a városi erdő státuszba. Városi erdőként ugyanis védettebbnek számítana az erdőterület, amely saját állításuk szerint nincs is veszélyben.

A 18. kerület vezetői és koalíciós képviselői támogatták a fideszes politikus javaslatát, és szavazásukkal elfogadták azt, mondván, hogy mindent támogatnak, ami az erdők védelmét szolgálja.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a közmeghallgatáson szintén megfogalmazta az agrárminisztériumhoz szóló indítványát, amelyben azt kérik, hogy a „tarvágási törvény” néven hírhedtté vált, 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendeletet helyezzék hatályon kívül. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a rendelet hatálya ne érintse a belterületi és „közjóléti” erdőket. A FIDESZ-KDNP politikusai nem támogatták ezt a határozati javaslatot.

A többségi frakciószövetség azonban ezt a javaslatot is elfogadta, így két döntés is született a kerületi erdők védelme érdekében.

Pestszentlőrinci magazin Pestszentlőrinc közéleti és szórakoztató magazinja

 • Az üldözői mentették meg
  by lorinc on 2022.09.12. at 13:49

  Menekülésre fogta a sofőr miután igazoltatásra emeltek ki a forgalomból Kőbányán. A XVIII. kerületben kötött ki, pechjére pont a vasúti síneken az üldözés után. A nagyobb tragédiától a rendőrök mentették meg. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki a rendőri jelzés ellenére nem állt meg, nagy gázzal elhajtott. The post Az üldözői mentették meg appeared first on Pestszentlőrinci magazin.

 • Közmeghallgatás az erdők védelméért
  by lorinc on 2022.08.28. at 11:13

  Budapest Főváros XVIII. kerület – Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata minden lehetséges eszközével próbálja megvédeni a kerületében található erdőket és fákat. augusztus 25-én a 18. kerületi Önkormányzat közmeghallgatást tartott a Halmi-erdőben. A kormány 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendelete miatt szervezték meg a maghallgatást szakmai és lakossági résztvevőkkel közösen. Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere az ülésen arra kérte a kerület összes képviselőjét, hogy The post Közmeghallgatás az erdők védelméért appeared first on Pestszentlőrinci magazin.

 • Kigyulladt a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal
  by lorinc on 2022.06.06. at 11:01

  Eloltották a Polgármesteri Hivatal Épületében ma délelőtt keletkezett tüzet – írta meg Facebook oldalán a városrész alpolgármestere. Hogy mitől gyulladt ki a városháza, és milyen kár esett, egyelőre nem tudni. The post Kigyulladt a XVIII. kerületi polgármesteri hivatal appeared first on Pestszentlőrinci magazin.

 • Fejlesztések a Havanna lakótelep lakóinak érdekében
  by lorinc on 2022.06.04. at 16:48

  Az ügyfelek elvárásainak megfelelően fejleszti a Havanna-lakótelep és az M3-as metróvonal között közlekedő járatokat a Budapesti Közlekedési Központ. A változások július 2-án lépnek életbe. A Budapesti Közlekedési Központ az M3-as metró déli szakaszának felújításához kapcsolódva új közösségi közlekedési hálózatot vezetett be a Havanna-lakótelepen. A BKK az ügyfelek igényeit vizsgálva úgy látta, hogy a térségben lakók a metrót főként a Határ The post Fejlesztések a Havanna lakótelep lakóinak érdekében appeared first on Pestszentlőrinci magazin.

 • Nagy fejlesztés, nagy változások
  by lorinc on 2022.04.23. at 12:11

  Bizonyos munkálatokat már eddig is érzékelhettek a Zsebők Zoltán Szakrendelő betegei, illetve a környék lakói. A kerület legnagyobb egészségügyi fejlesztésével, a Zsebők Zoltán Szakrendelő felújításával kapcsolatos munkák java, lényegi elemei viszont csak ezek után következnek. Április 21-én a projektben érintett vállalatoknak és bonyolítóinak egy része egyeztetett a szakrendelőnél és környékén. Egyelőre nem mennénk bele a részletekbe, mert egy nagyon sokrétű The post Nagy fejlesztés, nagy változások appeared first on Pestszentlőrinci magazin.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x