XVIII. kerület – Közmeghallgatás az erdők védelméért

Megosztom

Budapest Főváros XVIII. kerület – Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata minden lehetséges eszközével próbálja megvédeni a kerületében található erdőket és fákat.

  1. augusztus 25-én a 18. kerületi Önkormányzat közmeghallgatást tartott a Halmi-erdőben. A kormány 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendelete miatt szervezték meg a maghallgatást szakmai és lakossági résztvevőkkel közösen.

Szaniszló Sándor, a 18. kerület polgármestere az ülésen arra kérte a kerület összes képviselőjét, hogy politikai hovatartozástól és nézetektől függetlenül fogjanak össze annak érdekében, hogy a város erdeit, fáit ne vághassák ki.

Szaniszló Sándor

Lévai István Zoltán és a FIDESZ-KDNP helyi politikusai azonban ellentmondásba kerültek saját állításukkal, a jelek és tetteik alapján ők is aggódnak a kerületi erdőkért. A fideszes politikus ugyanis határozati javaslatot nyújtott be azért, hogy a 18. kerületben található erdőterület a jelenlegi parkerdő besorolásból kerüljön át a városi erdő státuszba. Városi erdőként ugyanis védettebbnek számítana az erdőterület, amely saját állításuk szerint nincs is veszélyben.

A 18. kerület vezetői és koalíciós képviselői támogatták a fideszes politikus javaslatát, és szavazásukkal elfogadták azt, mondván, hogy mindent támogatnak, ami az erdők védelmét szolgálja.

Pestszentlőrinc-Pestszentimre Önkormányzata a közmeghallgatáson szintén megfogalmazta az agrárminisztériumhoz szóló indítványát, amelyben azt kérik, hogy a „tarvágási törvény” néven hírhedtté vált, 287/2022. (VIII. 4.) fakitermelési rendeletet helyezzék hatályon kívül. Amennyiben ez nem lehetséges, akkor a rendelet hatálya ne érintse a belterületi és „közjóléti” erdőket. A FIDESZ-KDNP politikusai nem támogatták ezt a határozati javaslatot.

A többségi frakciószövetség azonban ezt a javaslatot is elfogadta, így két döntés is született a kerületi erdők védelme érdekében.

Pestszentlőrinc magazin – XVIII. kerület Pestszentlőrinc közéleti magazinja

  • Angolozz.hu
    on 2024.04.17. at 15:40

    Az angolozz.hu tulajdonosát és vezető fejlesztőjét, Molnár Bertalant kérdeztük arról, hogy miért érdemes az online nyelvtanulás felé fordulniuk azoknak, akik nyelveket szeretnének tanulni. Az online nyelvtanulás egyre népszerűbb világszerte, aminek The post Angolozz.hu appeared first on Pestszentlőrinc magazin – XVIII. kerület.

  • Tovább folyik az adok-kapok
    on 2024.04.16. at 07:31

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált Tarlós megállapításaira, de erre lehetősége lesz most pénteken is az The post Tovább folyik az adok-kapok appeared first on Pestszentlőrinc magazin – XVIII. kerület.

  • Duguláselhárítás Budapest
    on 2024.04.15. at 13:43

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul a konyhai mosogató, vagy a fürdőszoba mosdó, kád vagy zuhany. The post Duguláselhárítás Budapest appeared first on Pestszentlőrinc magazin – XVIII. kerület.

  • Házikedvenceink veszélyben?
    on 2024.04.13. at 06:11

    Hol található a kullancsok jellemző élőhelye? A kullancsok életmódjukból adódóan a nyirkos, növényzettel sűrűn benőtt területeket kedvelik. A hiedelmekkel ellentétben nem a fákról vetődnek ránk, hanem az aljnövényzetben megbújva várják The post Házikedvenceink veszélyben? appeared first on Pestszentlőrinc magazin – XVIII. kerület.

  • Ágyi poloska irtás
    on 2024.04.03. at 10:33

    Az ágyi poloska egy igazi rémálom lehet. Nemcsak kellemetlenséget okoz, de a pénztárcánkat is megterheli az ágyi poloska irtás költsége. De vajon lehet-e olyan megoldás, amely hatékony és olcsó? Ebben The post Ágyi poloska irtás appeared first on Pestszentlőrinc magazin – XVIII. kerület.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük