Megvan a bűnbak

Megosztom

2006-ban az akkor még ellenzékben lévő Fidesz szerint Gyurcsány és a meteorológusok tehettek arról, hogy a vihar az ünnepi tűzijáték alatt emberáldozatot is követelt. Nem szóltak előre.

2022-ben a kormány (Fidesz) úgy gondolja, hogy ezt azért már Gyurcsány nyakába nem tudják varrni, maradtak a meteorológusok.

Magyar Hang szemléje szerint a kormánypárti sajtó meg is találta a bűnbakot, akit a tűzijáték elmaradásáért felelőssé tehet: nem az időjárást, hanem az OMSZ-t.

A fél kormánybarát sajtó véresen komolyan véli úgy, hogy az OMSZ nyakába lehet varrni mindent. Nyilván. Igaz, ma már nem a dunsztos üvegben csücsülő leveli béka mászik fel a létrán és határozza meg az időjárást, de ha egy szakmai stáb úgy véli kockázatos lehet megtartani, és a felelősséget nem vállalná az esetleges következmények miatt, akkor az úgy van.

Súlyosan tévedett az OMSZ augusztus 20-ával kapcsolatban, hibás volt a meteorológiai szolgálat előrejelzése

– írta címében az Origo, amelyet szó szerint átvett címmel együtt a Magyar Nemzet. 

A cikkekre reagált az OMSZ is, Facebook-oldalukon azt írták: az augusztus 20-án délelőttig rendelkezésre álló modelleredmények, illetve az ezekből alkotott forgatókönyvek nem valósultak meg.

Hogy miért, mert az időjárás híresen ismert arról, hogy változó, vagyis kiszámíthatatlan. És ennyi.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük