Kerületi közélet — 2022.08.13. at 20:06

Kőbánya – Változások a villamosközlekedésben

 Augusztus 13-tól, szombattól augusztus 16-ig, keddig a villamospálya karbantartása miatt módosított rend szerint jár a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő 3-as, 28-as, 28A, 62-es és 62A, továbbá a 37-es és a 37A villamos. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel, ezen a szakaszon a 3-as villamospótló autóbusszal lehet utazni.

A villamosok a lezárt vonalszakaszt nem érintve két szakaszon vagy rövidített útvonalon közlekednek. Aki a Blaha Lujza tér felől Kőbánya központján túlra, a Maglódi út térsége felé utazik, annak a 37-es és 37B villamos igénybevételét javasolja a BKK.

A villamosközlekedés augusztus 13-a, szombat és 16-a, kedd között az alábbiak szerint változik:

 • A 3-as villamos két szakaszon, a Gubacsi út / Határ út felől Kőbánya alsó vasútállomásig (Mázsa tér), az Örs vezér tere felől pedig a Mexikói útit közlekedik. A kimaradó szakaszon a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.
 • A 28-as és a 28A villamos összevonva 28-as jelzéssel, a Blaha Lujza tér és a Mázsa utca között rövidített útvonalon közlekedik. A Mázsa utca és az Élessarok között a 3-as villamospótló busszal, Élessaroktól tovább pedig a 37-es és a 37B villamossal lehet utazni.
 • A 37-es és a 37A villamos összevonva 37-es jelzéssel, a Blaha Lujza tér – Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik, megnövelt üzemidővel, Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A villamost is pótolva.
 • 37B jelzéssel Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között közlekednek villamosok, Élessarok és az Izraelita temető között a 28-as villamost pótolva.
 • A 62-es villamos ideiglenesen nem jár, a 62A villamos pedig rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere között közlekedik. Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.

A 3-as pótlóbuszról a 28-as villamosra a Mázsa utcai megállóhelyen, a 3-as villamosra a Kocsis Sándor Sportközpont megállóhelyen célszerű átszállni.

A 28-as villamosról a Mázsa utcánál, a 3-as villamosról Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) megállóhelyeken célszerű átszállni a 3-as pótlóbuszra.

A pályakarbantartáshoz és a villamospótláshoz kapcsolódóan augusztus 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap néhány buszjárat megállási rendje is változik:

 • A 85-ös autóbusz az Élessaroknál a villamos megállóhely helyett mindkét irányban a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.
 • A 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es autóbusz az Élessaroknál és az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyeken áll meg.
 • A 185-ös autóbusz az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.

Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Kőbánya közélet Kőbánya közéleti magazinja

 • Több mint 30 éve egy osztályban
  by kobanya on 2022.09.29. at 13:59

  Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor több mint 30 éve ülnek egy osztályban, csak külön padban, bár több alkalommal is felmerült a kérdés: valóban külön padban? Innen úgy tűnik igen, és az elején, még kulturált vita is folyt közöttük. A két politikai zseni már jobban ismeri egymást, mint Zoro és Huru, A Több mint 30 éve egy osztályban bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza
  by kobanya on 2022.09.22. at 17:42

  Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza, tisztelegve az 1872-ben Ecséden született gyógyszerész, gyáralapító emléke előtt. Az utcát, valamint a Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából emelt emlékművet D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke és Orbán A Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A vihar a kerületet sem kímélte
  by kobanya on 2022.09.15. at 18:44

  Hatalmas letört faágak, kicsavart fák kísérték végig Kőbányán is a komoly károkat okozó vihart. A A vihar a kerületet sem kímélte bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt
  by kobanya on 2022.09.12. at 13:42

  Menekülésre fogta a sofőr miután igazoltatásra emeltek ki a forgalomból Kőbányán. A XVIII. kerületben kötött ki, pechjére pont a vasúti síneken az üldözés után. A nagyobb tragédiától a rendőrök mentették meg. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki A Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit
  by kobanya on 2022.09.04. at 10:10

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. augusztus 21-én 18 óra 30 perc körül egy kőbányai élelmiszerboltból ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát. A feltételezett elkövetőről felvétel készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy A A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x