Kőbánya – Változások a villamosközlekedésben

Megosztom

 Augusztus 13-tól, szombattól augusztus 16-ig, keddig a villamospálya karbantartása miatt módosított rend szerint jár a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő 3-as, 28-as, 28A, 62-es és 62A, továbbá a 37-es és a 37A villamos. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel, ezen a szakaszon a 3-as villamospótló autóbusszal lehet utazni.

A villamosok a lezárt vonalszakaszt nem érintve két szakaszon vagy rövidített útvonalon közlekednek. Aki a Blaha Lujza tér felől Kőbánya központján túlra, a Maglódi út térsége felé utazik, annak a 37-es és 37B villamos igénybevételét javasolja a BKK.

A villamosközlekedés augusztus 13-a, szombat és 16-a, kedd között az alábbiak szerint változik:

  • A 3-as villamos két szakaszon, a Gubacsi út / Határ út felől Kőbánya alsó vasútállomásig (Mázsa tér), az Örs vezér tere felől pedig a Mexikói útit közlekedik. A kimaradó szakaszon a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.
  • A 28-as és a 28A villamos összevonva 28-as jelzéssel, a Blaha Lujza tér és a Mázsa utca között rövidített útvonalon közlekedik. A Mázsa utca és az Élessarok között a 3-as villamospótló busszal, Élessaroktól tovább pedig a 37-es és a 37B villamossal lehet utazni.
  • A 37-es és a 37A villamos összevonva 37-es jelzéssel, a Blaha Lujza tér – Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik, megnövelt üzemidővel, Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A villamost is pótolva.
  • 37B jelzéssel Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között közlekednek villamosok, Élessarok és az Izraelita temető között a 28-as villamost pótolva.
  • A 62-es villamos ideiglenesen nem jár, a 62A villamos pedig rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere között közlekedik. Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.

A 3-as pótlóbuszról a 28-as villamosra a Mázsa utcai megállóhelyen, a 3-as villamosra a Kocsis Sándor Sportközpont megállóhelyen célszerű átszállni.

A 28-as villamosról a Mázsa utcánál, a 3-as villamosról Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) megállóhelyeken célszerű átszállni a 3-as pótlóbuszra.

A pályakarbantartáshoz és a villamospótláshoz kapcsolódóan augusztus 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap néhány buszjárat megállási rendje is változik:

  • A 85-ös autóbusz az Élessaroknál a villamos megállóhely helyett mindkét irányban a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.
  • A 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es autóbusz az Élessaroknál és az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyeken áll meg.
  • A 185-ös autóbusz az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.

Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Kőbányai magazin X. kerület Kőbánya közéleti magazinja

  • Tovább folyik az adok-kapok
    by kobanya on 2024.04.16. at 07:31

    Tegnap az Egyenes beszéd vendége volt Tarlós István volt főpolgármester és Vitézy Dávid vádjaira reagált a műsorban. Vitézy Dávid kontrareagált A Tovább folyik az adok-kapok bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Duguláselhárítás Budapest
    by kobanya on 2024.04.15. at 13:43

    Budapest és Pest megye területén a duguláselhárítás szolgáltatás a kiemelt szolgáltatásom közé tartozik. Minden háztartás rém álma, hogy valamitől eldugul A Duguláselhárítás Budapest bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Házikedvenceink veszélyben?
    by kobanya on 2024.04.13. at 06:10

    Hol található a kullancsok jellemző élőhelye? A kullancsok életmódjukból adódóan a nyirkos, növényzettel sűrűn benőtt területeket kedvelik. A hiedelmekkel ellentétben A Házikedvenceink veszélyben? bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Ne vágj ki minden fát!
    by kobanya on 2024.04.05. at 06:43

    Felújítás előtt áll a Sibrik-Harmat u. sarkán lévő régi sportpálya. A felújítás a focipálya területének bővítésével is jár, aminek viszont A Ne vágj ki minden fát! bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

  • Ágyi poloska irtás
    by kobanya on 2024.04.03. at 10:32

    Az ágyi poloska egy igazi rémálom lehet. Nemcsak kellemetlenséget okoz, de a pénztárcánkat is megterheli az ágyi poloska irtás költsége. A Ágyi poloska irtás bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük