Kőbánya – Változások a villamosközlekedésben

Megosztom

 Augusztus 13-tól, szombattól augusztus 16-ig, keddig a villamospálya karbantartása miatt módosított rend szerint jár a X. kerületi Kőrösi Csoma Sándor úton közlekedő 3-as, 28-as, 28A, 62-es és 62A, továbbá a 37-es és a 37A villamos. Az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a villamosközlekedés ideiglenesen szünetel, ezen a szakaszon a 3-as villamospótló autóbusszal lehet utazni.

A villamosok a lezárt vonalszakaszt nem érintve két szakaszon vagy rövidített útvonalon közlekednek. Aki a Blaha Lujza tér felől Kőbánya központján túlra, a Maglódi út térsége felé utazik, annak a 37-es és 37B villamos igénybevételét javasolja a BKK.

A villamosközlekedés augusztus 13-a, szombat és 16-a, kedd között az alábbiak szerint változik:

 • A 3-as villamos két szakaszon, a Gubacsi út / Határ út felől Kőbánya alsó vasútállomásig (Mázsa tér), az Örs vezér tere felől pedig a Mexikói útit közlekedik. A kimaradó szakaszon a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.
 • A 28-as és a 28A villamos összevonva 28-as jelzéssel, a Blaha Lujza tér és a Mázsa utca között rövidített útvonalon közlekedik. A Mázsa utca és az Élessarok között a 3-as villamospótló busszal, Élessaroktól tovább pedig a 37-es és a 37B villamossal lehet utazni.
 • A 37-es és a 37A villamos összevonva 37-es jelzéssel, a Blaha Lujza tér – Új köztemető (Kozma utca) között közlekedik, megnövelt üzemidővel, Élessarok és az Új köztemető (Kozma utca) között a 28A villamost is pótolva.
 • 37B jelzéssel Blaha Lujza tér és az Izraelita temető között közlekednek villamosok, Élessarok és az Izraelita temető között a 28-as villamost pótolva.
 • A 62-es villamos ideiglenesen nem jár, a 62A villamos pedig rövidített útvonalon, Rákospalota, MÁV-telep és az Örs vezér tere között közlekedik. Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) között a 3-as villamospótló busszal lehet utazni.

A 3-as pótlóbuszról a 28-as villamosra a Mázsa utcai megállóhelyen, a 3-as villamosra a Kocsis Sándor Sportközpont megállóhelyen célszerű átszállni.

A 28-as villamosról a Mázsa utcánál, a 3-as villamosról Kőbánya alsó vasútállomás (Mázsa tér) megállóhelyeken célszerű átszállni a 3-as pótlóbuszra.

A pályakarbantartáshoz és a villamospótláshoz kapcsolódóan augusztus 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap néhány buszjárat megállási rendje is változik:

 • A 85-ös autóbusz az Élessaroknál a villamos megállóhely helyett mindkét irányban a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.
 • A 162-es, a 162A, a 262-es és a 909-es autóbusz az Élessaroknál és az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyeken áll meg.
 • A 185-ös autóbusz az Ónodi utcánál Kőbánya alsó vasútállomás felé a villamos-megállóhely helyett a közúti autóbusz-megállóhelyen áll meg.

Az utazások megtervezéséhez is érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, de akár jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.

Kőbányai magazin X. kerület Kőbánya közéleti magazinja

 • Nyitott szertárkapuk programsorozat
  by kobanya on 2024.05.17. at 10:40

  Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május A Nyitott szertárkapuk programsorozat bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT
  by kobanya on 2024.05.09. at 16:03

  Szponzorált tartalom November 22-én megnyitott az ország legmagasabb épületének tetején a VIRTU Restaurant. A MOL Campus 28. emeletén található ez A PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • Terelések, lezárások Budapesten
  by kobanya on 2024.05.08. at 06:42

  A kínai miniszterelnök és delegációja miatt a mai naptól lezárásokra és terelésekre kell számítani a fővárosban közlekedőknek. A BRFK tájékoztatása A Terelések, lezárások Budapesten bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • M-P. bejelenzkezett Kőbányára is
  by kobanya on 2024.05.06. at 17:26

  Magyar Péter Újbuda, Pestszentlőrinc és Rákosmente mellett Kőbányára is bejelentkezetett. Kőbányán Barna Judit Annamária közösségszervezőt és kulturális menedzsert indítják, aki A M-P. bejelenzkezett Kőbányára is bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • Rágcsálók okozta károk
  by kobanya on 2024.05.02. at 16:11

  Szponzorált tartalom A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A A Rágcsálók okozta károk bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük