Kerületi közélet — 2022.08.11. at 18:03

Hosszabb út vezet a fizetőparkolás bővítéséhez

Mustó Géza Zoltán

Budapest Főváros Közgyűlése 2022. szeptember 5-ei hatállyal módosította a fővárosi parkolási rendet szabályozó rendeletét, és bővítette a Kőbányán kijelölt várakozási övezetek területét. Ez nem jelenti azt, hogy szeptember 5-étől újabb területeken kellene fizetni a parkolásért Kőbányán. A parkolási díjak ugyanakkor emelkednek.

A Gyakorló utca és a Szárnyas utca környezetén túl eddig is léteztek olyan kőbányai területek, ahol a fővárosi rendelet már kijelölte a várakozási övezetet, de a Kőbányai Önkormányzat még nem vezette be a díjfizetési kötelezettséget.

Most az Önkormányzat korábbi javaslatai alapján, a forgalom és a parkolási nehézségek csökkentése érdekében egyes eddig meghatározott kőbányai várakozási övezetek kibővültek (a városközponti terület a Kőrösi Csoma Sándor út mentén elhelyezkedő területekkel, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetet övező utcák a kórház tágabb környezetével, a Szárnyas utcai terület a Gyárdűlő további részeivel), és új övezetként kijelölésre került a Laposdűlő teljes területe.

Azokban a korábban kijelölt várakozási övezetekben, ahol az Önkormányzat még nem vezette be a fizetési kötelezettséget, valamint a most kijelölt újabb területeken az Önkormányzat a költségvetési lehetőségeihez mérten fokozatosan tervezi bevezetni a tényleges fizetési kötelezettséget.

Ehhez az Önkormányzatnak forgalomtechnikai tervet kell készíttetnie, meg kell szereznie a kezelői hozzájárulást, majd beszerzési eljárás alapján ki kell építenie a szükséges parkolásüzemeltetési infrastruktúrát, amelyek forrását a következő évek költségvetéseiben kell biztosítani.

Kőbányán tehát 2022. szeptember 5-én nem változik a díjfizetéssel igénybe vehető parkolók területe. A díjfizetési kötelezettség bővítéséről az Önkormányzat kellő időben részletes tájékoztatást fog adni, hogy arra minden gépjárműhasználó megfelelő módon fel tudjon készülni.

Kőbánya közélet Kőbánya közéleti magazinja

 • Több mint 30 éve egy osztályban
  by kobanya on 2022.09.29. at 13:59

  Gyurcsány Ferenc és Orbán Viktor több mint 30 éve ülnek egy osztályban, csak külön padban, bár több alkalommal is felmerült a kérdés: valóban külön padban? Innen úgy tűnik igen, és az elején, még kulturált vita is folyt közöttük. A két politikai zseni már jobban ismeri egymást, mint Zoro és Huru, A Több mint 30 éve egy osztályban bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza
  by kobanya on 2022.09.22. at 17:42

  Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza, tisztelegve az 1872-ben Ecséden született gyógyszerész, gyáralapító emléke előtt. Az utcát, valamint a Richter Gedeon születésének 150. évfordulója alkalmából emelt emlékművet D. Kovács Róbert Antal, a X. kerület polgármestere, Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. igazgatóságának elnöke és Orbán A Richter Gedeon nevét veszi fel a kőbányai Vaspálya utca egy szakasza bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A vihar a kerületet sem kímélte
  by kobanya on 2022.09.15. at 18:44

  Hatalmas letört faágak, kicsavart fák kísérték végig Kőbányán is a komoly károkat okozó vihart. A A vihar a kerületet sem kímélte bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt
  by kobanya on 2022.09.12. at 13:42

  Menekülésre fogta a sofőr miután igazoltatásra emeltek ki a forgalomból Kőbányán. A XVIII. kerületben kötött ki, pechjére pont a vasúti síneken az üldözés után. A nagyobb tragédiától a rendőrök mentették meg. A BRFK X. Kerületi Rendőrkapitányság járőrei 2022. szeptember 11-én 21 óra körül egy autóst akartak igazoltatni a kerületben, aki A Üldözés után a vasúti síneken kötött ki. Szerencséje volt bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

 • A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit
  by kobanya on 2022.09.04. at 10:10

  A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága lopás vétség miatt indított nyomozást ismeretlen tettes ellen. A rendelkezésre álló adatok szerint egy férfi 2022. augusztus 21-én 18 óra 30 perc körül egy kőbányai élelmiszerboltból ellopott egy őrizetlenül hagyott táskát. A feltételezett elkövetőről felvétel készült. A Budapesti Rendőr-főkapitányság X. Kerületi Rendőrkapitánysága kéri, hogy A A X. kerületi rendőrök keresik a felvételen látható férfit bejegyzés először Kőbánya közélet-én jelent meg.

Hozzászólok a Facebookon
0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Visszajelzés
guest

0 hozzászólás
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x