Hosszabb út vezet a fizetőparkolás bővítéséhez

Megosztom

Mustó Géza Zoltán

Budapest Főváros Közgyűlése 2022. szeptember 5-ei hatállyal módosította a fővárosi parkolási rendet szabályozó rendeletét, és bővítette a Kőbányán kijelölt várakozási övezetek területét. Ez nem jelenti azt, hogy szeptember 5-étől újabb területeken kellene fizetni a parkolásért Kőbányán. A parkolási díjak ugyanakkor emelkednek.

A Gyakorló utca és a Szárnyas utca környezetén túl eddig is léteztek olyan kőbányai területek, ahol a fővárosi rendelet már kijelölte a várakozási övezetet, de a Kőbányai Önkormányzat még nem vezette be a díjfizetési kötelezettséget.

Most az Önkormányzat korábbi javaslatai alapján, a forgalom és a parkolási nehézségek csökkentése érdekében egyes eddig meghatározott kőbányai várakozási övezetek kibővültek (a városközponti terület a Kőrösi Csoma Sándor út mentén elhelyezkedő területekkel, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézetet övező utcák a kórház tágabb környezetével, a Szárnyas utcai terület a Gyárdűlő további részeivel), és új övezetként kijelölésre került a Laposdűlő teljes területe.

Azokban a korábban kijelölt várakozási övezetekben, ahol az Önkormányzat még nem vezette be a fizetési kötelezettséget, valamint a most kijelölt újabb területeken az Önkormányzat a költségvetési lehetőségeihez mérten fokozatosan tervezi bevezetni a tényleges fizetési kötelezettséget.

Ehhez az Önkormányzatnak forgalomtechnikai tervet kell készíttetnie, meg kell szereznie a kezelői hozzájárulást, majd beszerzési eljárás alapján ki kell építenie a szükséges parkolásüzemeltetési infrastruktúrát, amelyek forrását a következő évek költségvetéseiben kell biztosítani.

Kőbányán tehát 2022. szeptember 5-én nem változik a díjfizetéssel igénybe vehető parkolók területe. A díjfizetési kötelezettség bővítéséről az Önkormányzat kellő időben részletes tájékoztatást fog adni, hogy arra minden gépjárműhasználó megfelelő módon fel tudjon készülni.

Kőbányai magazin X. kerület Kőbánya közéleti magazinja

 • Nyitott szertárkapuk programsorozat
  by kobanya on 2024.05.17. at 10:40

  Sokak számára ismerős rendezvény a Nyitott szertárkapuk programsorozat. A gyermeknaphoz kapcsolódó eseményt rendszerint országszerte nagy várakozás előzi meg. Idén május A Nyitott szertárkapuk programsorozat bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT
  by kobanya on 2024.05.09. at 16:03

  Szponzorált tartalom November 22-én megnyitott az ország legmagasabb épületének tetején a VIRTU Restaurant. A MOL Campus 28. emeletén található ez A PÁRATLAN PANORÁMÁVAL, 120 MÉTERREL A DUNA FÖLÖTT NYÍLT MEG A VIRTU RESTAURANT bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • Terelések, lezárások Budapesten
  by kobanya on 2024.05.08. at 06:42

  A kínai miniszterelnök és delegációja miatt a mai naptól lezárásokra és terelésekre kell számítani a fővárosban közlekedőknek. A BRFK tájékoztatása A Terelések, lezárások Budapesten bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • M-P. bejelenzkezett Kőbányára is
  by kobanya on 2024.05.06. at 17:26

  Magyar Péter Újbuda, Pestszentlőrinc és Rákosmente mellett Kőbányára is bejelentkezetett. Kőbányán Barna Judit Annamária közösségszervezőt és kulturális menedzsert indítják, aki A M-P. bejelenzkezett Kőbányára is bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

 • Rágcsálók okozta károk
  by kobanya on 2024.05.02. at 16:11

  Szponzorált tartalom A rágcsálók, mint az egerek és patkányok, komoly károkat okozhatnak otthonokban, mezőgazdasági területeken és üzleti vállalkozásokban is. A A Rágcsálók okozta károk bejegyzés először Kőbányai magazin X. kerület-én jelent meg.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük